Öğrencilere yangın, deprem ve arama kurtarma eğitimi

Özel İdare İlk ve Ortaokulu’nda Yangın, Deprem ve Arama Kurtarma tatbikatı düzenlendi. Deprem ve bir yangın esnasında öğrencilerin nasıl davranması hakkında genel bir bilgi verildikten sonra tatbikat yapıldÄ

Çerkezköy 7.03.2013 20:21:00 0
Öğrencilere yangın, deprem ve arama kurtarma eğitimi

 Çerkezköy Haber - Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Özel İdare İlk ve Ortaokulu’nda yangın tatbikatı yapıldı.

 

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Dün saat 14:00’da okulda yapılan tatbikat öncesi sınıflarda yangın ve deprem anında öğrencilerin nasıl davranmaları gerektiği hakkında genel bir bilgi veren Özel İdare ilköğretim Okul Müdürü Esat Aktaş deprem, sel ve yangın gibi felaketlerle her zaman karşılaşılabileceğini ifade ederek “Doğal olaylara karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bu tarz afetlerle karşı öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri bu tatbikatta gerçekleştireceğiz.  Tatbikatta bizlere yardımcı olan Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez ve ekibine ayrıca Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
 

İPLE AŞAĞI İNDİ

Tatbikata okul bünyesinde eğitim gören 763 öğrenci, 50 öğretmen ve 6 personel katıldı. Tatbikat okulda verilen alarm ile başladı. Öğrencilerin iki dakika kadar az bir sürede sınıfların teker teker boşaltması ile başlanan tatbikatta çatı katında yakılan meşaleye itfaiye ekiplerinin müdahalesi sergilendi. Senaryo gereği okulun hasar gören kısmında sıkışan öğrencilerin yaralı taşıma usulüyle sıkıştıkları yerlerden nasıl çıkartılması gerektiği gösterildi. Çerkezköy itfaiyesinde tek bayan olarak görev yapan Cemre Erdoğan’ın okulun en üst katından aşağı sarkan iple inmesinin ardından senaryo gereği çatı katında sıkışan bir öğrenci de sedye ile indirildi. 
 

GÜNDE ÜÇ OKULDA EĞİTİM VERİLİYOR

Tatbikat, okul bahçesinde senaryo gereği çıkan yangını öğrenciler tarafından söndürülmesi ile devam etti. Hangi tarz yangın tüplerinin de kullanılması gerektiğinin anlatıldığı tatbikatta yanan bir tüpe ıslak bir battaniye ile müdahale edilmesi de gösterildi. Sivil savunma haftası dolaysıyla günde üç okulda eğitim verdiklerini belirten Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez çocukların doğal afet ve yangınlar hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getrdi.
 

Haber / Ahmet Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10