2014 sonuna kadar katı atık ve atık su bedeli alınmayacak

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 8.03.2013 21:33:00 0
2014 sonuna kadar katı atık ve atık su bedeli alınmayacak

 İKİNCİ OTURUM YAPILDI

Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yüksel Sevil, Halil Demirkıran, Asuman Azak mazeret bildirerek katılmazken, Zafer Erdağ ise mazeret bildirmeden katılmadı. Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Hasan Anlaş’ın takas talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilen takas talebi, meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Sermet İşcan’ın takas talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı takas kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

ORDU’NUN İTİRAZ DİLEKÇESİ REDDEDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise Mustafa Ordu’nun 1445 ve 1446 adalar ile çevrelerine ait plan tadilatlarına ilişkin itirazını değerlendiren İmar Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bu meclisin Çerkezköy’ün geleceği için düşündüklerini hayata geçirmekle mükellef olduğunu belirterek “Namık Kemal Bulvarı boyunca diğer alanlar ticaret alanı iken bu alan konut alanı idi. Biz de gelen talebi değerlendirdik. Kat artırımı yok. Katı emsale çevirdik” dedi. İnan Sokak’ın da ticaret yeri olduğunu ifade eden Ertem “Orası ticaret yeri oldu ama ticaret alanı değil. İlerleyen dönemde İnan Sokak’ın ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin meclise talep getireceğim” diye konuştu.
 

İNŞALLAH GÜZEL BİR ALAN OLUR

Komisyonun oy birliği ile aldığı red yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının beşinci gündem maddesinde de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi belediye ve mal müdürlüğü mülkiyetinde bulunan 359 ada 2 parseldeki 5 bin 929 metrekarelik kısmın amacına uygun kiralanmasına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu’nun alanın amacına uygun kiralanması ve irtifak hakkı tesis edilmesine ilişkin komisyon kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “İnşallah güzel bir alan olur ve o bölgeye hizmet eder” dedi.
 

VELİKÖY’ÜN TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından İstasyon Mahallesi272-273-274 ve 275 adalarda plan tadilatı yapılmasına ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. Adalara ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişiklikleri ve eklerinin komisyon tarafından oy birliği ile kabul edildiği belirtilirken, komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından iptal edilen 270 S plakanın yeniden verilmesine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun aldığı olumlu karar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Daha önce 270 S plakayı iptal ettiklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, vatandaşların normal plaka ile servis taşımacılığı yapmak zorunda kaldığını ifade ederek “S plaka sayısını 1000’e çıkarma hakkımız var. İptal edilen 270 S plakayı yeniden vererek vatandaşlarımızın bu mağduriyetini ortadan kaldıracağız” diye konuştu.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının 9’uncu gündem maddesinde de Veliköy Belediyesi’nin Uygulama İmar Revizyonu Planı ile ilgili izin talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı kabul kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de 911 ada 4 ve 5 nolu parsel ile 916 ada 1 nolu parsele ilişkin talep değerlendirildi. Komisyon 911 adanın resmi kurum alanından sağlık alanına çevrilmesi, SGK mülkiyetinde olan ve imarda ilköğretim tesis alanı olarak gözüken 916 adanın ise sağlık alanına çevrilmesi yönünde oy birliği ile aldığı karar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

2 YIL BEDEL ÖDENMEYECEK

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün atık su ve evsel atık ücretlerinin tahsil edilmesinin sıkıntı olması nedeniyle yönetmelik değişikliğine ait uyum sürecinin uygulanması talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyon, katı atık ve atık su bedellerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar ertelenmesi, teknik altyapıda eksiklikler bulunduğundan ve uygulamada eksiklikler olduğundan 2012’de tahakkuk getirilen vatandaşlardan bu ücretlerin tahsisi ve 2013, 214 yıllarında bedel alınmaması yönünde karar aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ali Ertem, uyum sürecine alışmak adına böyle bir çalışma yapmak istediklerini ve komisyonun da bunu desteklediğini belirterek “İnşallah vatandaşlar için hayırlı olacak. 2012’ye ait herhangi bir geri ödeme yapmamız söz konusu değil. 2 sene daha katı atık ve atık su bedeli ödenmeyecek” dedi. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

NE İNSANIN, NE DE İSLAM’IN KİTABINA UYAR

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Çerkezköylü kadınlar başta olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kadınların sadece bir gün değil, 365 gün değerli olduğunu ifade eden Ertem, “Onlar Allah’ın yarattığı bizim yarımız nispetinde değerlendirdiğimiz varlıklarımızdır. Hepsi bizim için çok değerli” dedi. Günümüzde kadına şiddeti reva gören bir anlayışın olduğunu söyleyen Ertem “Bunlar ne insanın ne de İslam’ın kitabına uyar. Şiddetin toplumumuzdan söküp atılmasını temenni ediyorum” dedi.
 

KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Toplantının başında AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Nuran Yeşil, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve ilçe kadın kolları üyeleri, belediye çalışan kadınlara ve kadın belediye meclis üyelerine çiçek takdim ederken, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de toplantının sonunda kadın meclis üyelerine kırmızı gül ve hediye verdi.
 

 

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10