Beraberlik ruhunu kaleme döktü

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 92. Yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, milli deÄ

Çerkezköy 12.03.2013 16:53:00 0
Beraberlik ruhunu kaleme döktü

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İstiklal Marşı’nın 92. yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

 

1921’DE KABUL EDİLDİ

İstiklal Marşı’nın 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edildiğini anımsatan Ertem, ‘’Ülkemizin pek çok zorlukla boğuştuğu 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce milli ruhu, birlik, beraberlik ve bütünlüğü ortaya koymak ve İstiklal Harbi’ni bu ruh ile kazandırmak amacıyla bir yarışma düzenlenmiş olup, büyük üstad Mehmet Akif Ersoy  da ısrarlar neticesinde yarışmaya katılmıştır’’ dedi.
 

BERABERLİK RUHUNU KALEME DÖKTÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kazananı belirlediği yarışmayı, 724 şiir arasından ‘Kahraman Ordumuza’  adlı on kıtalık şiiri ile Mehmet Akif Ersoy’un kazandığını anımsatan Ertem “Bu şiirin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, İstiklal Marşı olarak kabul edilişinin 92. yılını kutlamanın onur ve coşkusunu en kalbi duygularla yaşıyoruz. Ulusumuzun 92 yıl öncesindeki birlik ve beraberliği, her yöreden insanımızın huzur içerisinde yaşadığı Çerkezköy’ün günümüzdeki yapısını ortaya koyarak örnek teşkil etmektedir. İşte bu değerleri, bu beraberlik ruhunu 92 yıl önce kaleme döken Mehmet Akif Ersoy’u yad ediyor ve İstiklal Marşımız gibi değerlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz’’ dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10