“Dönüm noktası olan bir maçı kazandık”

Edirnespor Sportif direktörü ve Baş antrenörü Caner Yıllar takımının Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda İzmir BŞB ile oynadığı ve 77-59 kazandığı TKB2L 2. Tur 3. Maçının ardından düzenlenen

13.03.2013 18:12:00 0
“Dönüm noktası olan bir maçı kazandık”

 Çerkezköy Haber - Türkiye Bayanlar Basketbol 2.Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Edirnespor’da yüzler gülüyor.

 

“GALİBİYETTEN DOLAYI MUTLUYUZ”

Karşılaşmanın ardından basın açıklaması düzenleyen  Edirnespor Sportif direktörü ve Baş antrenörü Caner Yıllar Caner Yıllar “ 3 haftalık deplasman öncesi evimizdeki son maçtı. Gruptan çıkmak için oynayacağımız 2 rakip var diyorduk. Biri Altay Konak Belediyesi diğeri Bursa BŞB. Fakat bunun dışında İzmir BŞB'nin diğer iki takımı zorladığı gibi bizi de zorlayacağını biliyorduk. Aslında kötü bir hafta geçirdik. Pelin Gürçavdı'nın çapraz bağları koptu.  Banu Yıllar kist ameliyatı oldu. Halime Uykan'ın dedesi vefat etti. Yani olabilecek bir çok aksiliği bu hafta yaşadık ve konsantre olamadık. Ben de antrenmanlardan uzak kaldım. Oyuncularım kendi kendilerini motive etmeyi başardılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Maça bu şartlar altında çıktık. Rakibimiz gördüğünüz gibi çok sert bir rakip. Maçı sonuna kadar bırakmadılar. Maçı bir anda 20'ye çıkardık, bir anda 8'e indirdiler. Rakibimizi de tebrik diyorum. Genç ve alt yapıya önem veren bir takım” diye konuştu.
 

“DEPLASMANLARDAN GALİBİYET İSTİYORUZ”

Takım olarak hedeflerinin belli olduğunu ifade eden Yıllar “ Hedefimiz belli. Bu maçı kazasız geçmek istiyorduk ve başardık. İyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki maçlara konsantre olmaya çalışacağız. Haftaya Bursa deplasmanında oynayacağımız maç bizim Final6 hedefimizde çok önemli bir yer tutuyor. Bu arada bizi yine yalnız bırakmayan seyircimize çok teşekkür ediyorum. Oyundan düştüğümüz anlarda gerek taraftarımız gerekse  bandomuzun oyuncularımızı kendine getirdiğini gördük. Burada maç oynamak çok zevkli ve keyifli, ayrıca burada maç kaybetmek çok zor ve biz de evimizde maç kaybetmeyeceğiz. İnşallah deplasman maçlarımızı da kazanıp evimize avantajlı bir biçimde döneriz” dedi.
 

“HEDEFE YAKLAŞACAĞIZ”

Basın toplantısında söz alan Edirnespor'un başarılı ve tecrübeli oyun kurucusu Nihan Demirkol'da zor bir haftanın ardından kazanmanın çok önemli olduğunu belirterek; “Bizim için zor bir haftaydı ve bu maçımızın da zor olacağını biliyorduk. Kazandık ve mutluyuz. İnşallah önümüzdeki 2 maçımızı da alırsak hedefimize bir adım daha yaklaşacağız” dedi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10