“İşçimizin güvenliği halkımızın güvenliği demektir”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası bilgilendirme semineri düzenleyecek. 16 Mart’ta düzenlenecek olan seminerde iş güvenliği ve konusunda yapısal zorluklar dile getiri

Çerkezköy 13.03.2013 18:16:00 0
“İşçimizin güvenliği halkımızın güvenliği demektir”

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Tome Bilgi Holding’in ortaklaşa düzenleyeceği iş güvenliği ve sağlığı semineri 16 Mart’ta gerçekleştirilecek.

 

16 MART’TA DÜZENLENECEK

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan basın toplantısında seminerle ilgili bilgiler verildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cüneyt Gürsoy 16 Mart’ta düzenlenecek olan Seminer hakkında bilgi vererek “Haziran ayında çıkan 6331 sayılı kanuna göre iş sağlığı ve güvenliği konusunda bazı yapısal zorunluluklar getirildi. Bu değişikliklerin iş hayatı çevrelerince doğru şekilde yorumlanması ve yükümlülüklerin anlatılması amacıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Tome Bilgi Holding iştirak markası B+ İş Güvenliği Hizmetleri işbirliği ile seminer düzenleyecek. 16 Mart Cumartesi günü Çerkezköy TSO’nun konferans salonunda gerçekleşecek olan seminer saat 14.00’da başlayacak” dedi
 

BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI DAĞITILACAK

Yapılacak olan seminerde işverenin ve çalışanın yükümlülükleri hakkında da bilgiler verileceğini dile getiren Gürsoy “Seminerde yeni yasanın işverenler için getirdiği yükümlülükler ve bu yükümlülüklerin uygulanmaması halinde uygulanacak cezalar, iş güvenliğinin önemi gibi konular hakkında bilgiler verilecek” dedi. Gürsoy ayrıca seminerde katılımcılara yeni yasa hakkında bilgi kitapçığı da verileceğini ifade etti.
 

BU TARZ SEMİNERLERE ÖNEM VERİYORUZ

İlçede 500’ün üzerinde sanayi kuruluşu olduğunu, Çerkezköy’ün bir işçi kenti durumunda bulunduğunu ve bu kadar işçinin çalıştığı yerde işçilerin güvenliklerinin önemli olduğunu dile getiren Gürsoy, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak işçimizin güvenliği halkımızın güvenliği demektir.  Bu güvenliği sağlayabilmek amacında bu tarz seminerle önem veriyoruz. Tome Bilgi Holding bu semineri bize ücretsiz olarak sağlıyor. Herhangi bir maliyet söz konusu değil. Eğitim kapsamında bu tarz seminerler de olacak” dedi. Toplantıda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Selvili, Tome Bilgi Holding Yönetim Kurul Başkanı Emrihan Aydın ve Eke Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Eke de hazır bulundu.
 

Haber / Ahmet Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10