Tekirdağ’da üretilen şarapların kalitesi artacak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile İspanya Castellon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Avrupa Birliği Hibe Fonlarından yararlanılarak ortaklaşa yürüteceği ‘Tekirdağ’da Şarap Kümelenmesi Projesi’ne y

Tekirdağ 14.03.2013 19:52:00 0
Tekirdağ’da üretilen şarapların kalitesi artacak

 PROJE ÇOK ÖNEMLİ

Tekirdağ TSO Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Meclis Başkanı Mustafa Özden, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gündüzler ve Genel Sekreter İrfan Ekici katıldı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Mustafa Özden, projenin önemine dikkat çekti. Özden “Bu proje ile Tekirdağ’da üretilen şarapların kalite, marka, inovasyon, pazar ve daha birçok alanda ilerleme kaydedilecek” dedi.

İŞBİRLİĞİ BECERİLERİ GELİŞECEK
Proje Koordinatörü Yıldız İbre ve Proje Teknik Uzmanı Akın Gürbüz da proje ile ilgili bilgiler verdi. Proje kapsamında 146 bin 652 Euro bütçe ile 12 ay süre ile projenin devam edeceği ifade edilirken, kurulacak ortaklık sayesinde proje yönetim becerileri ve uluslararası işbirliği becerilerinin de gelişeceği belirtildi.

İSPANYA’DAN BİLGİ TRANSFER EDİLECEK
Projenin amacının; bir şarap kümelenmesi kurmak, rekabet ve inovasyon ile bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak suretiyle şarap üreten KOBİ’lerin üretimlerini kurumsallaştırmalarına ve uluslararasılaşmalarına yardım etmek için İspanya’dan bilgi transfer etmek olduğunu belirten uzmanlar “Proje kapsamında ihtiyaç analizi, eğitim seminerleri düzenlenmesi, uluslararası gezi düzenlenmesi, üniversite ile iş birliği gerçekleştirilmesi, kaliteyi arttırma faaliyetleri, standart iş ve danışmanlık hizmetleri kılavuzu oluşturmak gibi maddeler yer alıyor” dedi.  Proje süresince Tekirdağ’dan İspanya Castellon bölgesine gezi düzenleneceği ve Castellon’dan uzman kişilerin 2 kez gezi ve eğitim için Tekirdağ’a gelecekleri belirtilirken, önümüzdeki aylarda programın netleşeceği ve İspanya’dan gelecek uzmanların geliş tarihleri ve eğitimlerin düzenleneceği tarihlerin netlik kazanacağı ifade edildi.

Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10