“Kahraman Dedem” Çerkezköy’de

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları’nın organizasyonu ile önceki akşam Cazgır Sahne Tiyatro tarafından Kahraman Dedem isimli tek perdelik tiyatro oyunu sahnelendi.

Çerkezköy 17.03.2013 16:44:00 0
“Kahraman Dedem” Çerkezköy’de

 KAHRAMANLIK ÖYKÜLERİ ANLATILDI

Önceki akşam saat 20.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İlçe Gençlik Kolları’nın hazırladığı basın bildirisinin okunması ile devam etti. Daha sonra başlayan tek perdelik tiyatro oyununda Çanakkale Cephesinde savaşan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının hikayesi anlatıldı. Seyit Onbaşı’nın savaştan yıllar sonra torunlarına savaş yıllarını anlatması ile başlayan tiyatro oyununda Seyit Onbaşı ve Mehmetçiklerin Çanakkale Savaşı’nda gösterdikleri kahramanlık öyküleri anlatıldı.
 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Seyit Onbaşı’nın 275 kiloluk topu kaldırıp namluya sürmesi ve düşman gemisini bozguna uğratması ile sona eren tiyatro oyununun ardından sahneye tek tek çıkan oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı. İlk oyunlarını sahneleyen oyuncular da izleyicilerin alkışlarına onları selamlayarak cevap verdi. Oyunun ardından CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, oyunculara teşekkür ederek onlara çiçek takdim etti.
 

 

“İLK OYUNUMUZU SAHNELEDİK”

Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan Cazgır Sahne Tiyatrosu organizatörü Tolga Özcan “İlk oyunumuzu sahneledik. Çerkezköy adına bir ilk diyebiliriz. Çevrenizde ve Çerkezköy’de tiyatroya gönül vermiş amatör ruhlar gibi bizlere katılmak isteyenler olursa onları da aramızda görmek isteriz. Çerkezköy’de dilediğimiz kültür, organizasyon ve gençlerin bir araya getirip bir şeyler yapmak adına isteklerimizi bir araya getirelim” diyerek tüm izleyicilere teşekkür etti. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez de sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik etti.
 

İLGİ YOĞUN OLDU

Tiyatro oyununu CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Demet Eroğlu, Halil Demirkıran, CHP’li Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Sami İkizler, Mehmet Zeki Gürcün, AK Parti Çerkezköy gençlik kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, CHP Çerkezköy gençlik kolları Başkanı Tansu Altınel, CHP Çerkezköy İlçe eski Başkanlarından Fedai Güven, CHP Çerkezköy İlçe eski Gençlik Kolları Başkanlarından Hüseyin Ülger, partililer ve vatandaşlar izledi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10