Ülkücü Gençlik, Çanakkale şehitlerini andı

Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Önceki akşam saat 20.00’da düzenlenen programa

Çerkezköy 20.03.2013 00:18:00 0
Ülkücü Gençlik, Çanakkale şehitlerini andı

 Çanakkale Savaşının 98. yıl dönümü ve Şehitler günü dolayısıyla, Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından bir program düzenlendi. Ocak binasında gerçekleştirilen program, saat 20.00’da başladı. Programa MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığına getirilen Koray Önsel, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Çerkezköy Ülkü Ocakları Eski Başkanlarından Recep Kardeş, Ülkü Ocakları Eğitim Masa Başkanı Haşim Koçak, belde yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

 

ÇANAKKALE ANLATILDI

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Programda konuşan Eğitim Masa Başkanı Haşim Koçak, geri dönmemek üzere, Çanakkale Savaşına katılanların tarih yazdığını ifade ederek “Çok değil, 98 yıl önce, 100 binlerce vatan evladının bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmışlardı. Savaşa katılanların geri dönmediği bir savaştı bu. Bunu anlatmak Ülkücü Türk Gençliği olarak boynumuzun borcudur.  Çünkü vatan dediğimiz bu toprak, bedeli ağır ödenmiş bir kutsal emanettir” dedi.
 

GELDİLER, GÖRDÜLER VE GİTTİLER

Ülkemize saldıranların amacının,  Türk milletini bu topraklardan atmak olduğunu ifade eden Koçak “Biz Türkiye sevdalısı Ülkücü Gençlere deseler ki Çanakkale’yi üç kelime ile anlatın biz şu şekilde cevap verirdik: Geldiler, gördüler ve döndüler.  1915 Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti, Dünyanın en büyük devletleriyle mücadele etmişti.  İngiltere, Fransa ve Rusya.  Beraberinde getirdikleri binlerce sömürge askeri, Osmanlı’nın kalbine giden Boğaz yoluna pençesini taktı. Amaçları İstanbul’u alarak Osmanlıyı tarihe gömmekti. Türk Milleti bu topraklardan atılacaktı, ama geldiler, gördüler ve gittiler” şeklinde konuştu. 
 

HUZURLU GELECEK İÇİN ELELE

Ülkü Ocakları tarafından gerçekleştirilen programda öğrenciler Ferhat Doğan, Sadık Yiğit, Kadir Ulusoy ve Ümit Bodur, kahramanlık ve şehitlik temaları içeren şiirler okudu. Yavuz Kemal Yazar’ın hazırladığı sunum sonrasında konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, 18 Mart Çanakkale Şehitlerinin, Müslüman Türk Tarihine altın harflerle yazılan kahramanlık örneğini verdiklerini belirterek “Tarihte eşi olmayan bir savunma örneği sergileyerek Çanakkale’yi geçilmez kılan atalarımızı rahmetle anıyorum. Yurt savunması sadece Çanakkale ile sınırlı değildir. Tarihte eşi görülmemiş bu savaşın öncesinde ve sonrasında aynı gaye uğrunda can vermiş olan şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Türk Milletinin huzurlu geleceği için genç ve yaşlı demeden vatan ve milletimiz için herkesin el ele ve omuz omuza çalışması gerekmektedir ” dedi.
 

Haber  Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10