“18 Mart tarihin akışının değiştiği gündür”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

Çerkezköy 19.03.2024 15:37:00 0
“18 Mart tarihin akışının değiştiği gündür”

Yalı Restaurant’ta düzenlenen iftar programına; Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, şehit aileleri ile gaziler ve aileleri katıldı. 

 


“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN PEKİŞTİĞİ BİR AYDIR”


Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı daha sonra yemek duası edildi. Daha sonra konuşan Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “Ramazan ayı bir ibadet ayı olmasının yanında sosyal yardımlaşmanın sosyal dayanışmanın arttığı küslüklerin son bulduğu iftar sofralarında sahur sofralarında çeşitli etkinliklerde birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir aydır. Bizde bu cümleden mesai arkadaşlarımla birlikte bugün bu iftar davetini şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimizin onuruna hazırladık davetimize icabet ettiniz hepinize teşekkür ederiz. Bu iftar sofrasını bu iftar lokmalarını bizim için daha anlamlı daha güzel kıldınız hepinize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

 


“TARİHİN AKIŞININ DEĞİŞTİĞİ GÜN” 


Günlü, “Bugün 18 Mart. Tarihin akışının değiştiği Çanakkale Zaferinin yıl dönümü bu vesileyle Çanakkale’nin essiz kumandanı istiklal savaşı destanın yazarı devletimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dava vesile arkadaşlarını bu vesileyle bir kez daha saygı rahmet ve minnetle anıyorum aziz hatıralı önünde saygı ile eğiliyorum. Çanakkale’de, İstiklal Savaşında, Kore’de Kıbrıs’ta yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelede canlarını seve seve veren kanlarıyla suladıkları bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet diliyorum sağ olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömürler temenni ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın inşallah hep böyle güzel vesilelerle hep böyle güzel iftar sofralarında sağlıkla hep birlikte olmayı sağlık ve huzur içerisinde tekrar bir araya gelmeyi nasip etsin inşallah” diye konuştu. 


Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10