CHP’li vekiller Çerkezköy sanayicisi ile buluştu

CHP Sanayicilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ milletvekilleri Dr.Candan Yüceer, Emre Köp

Çerkezköy 21.03.2013 20:45:00 0
CHP’li vekiller Çerkezköy sanayicisi ile buluştu

 ENGELLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ

Dün saat 11.00’da gerçekleştirilen ziyarette ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Başkan Yardımcısı M.Gürdal Adal, Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Yönetim Kurulu üyeleri partilileri kapıda karşıladı. İlk defa bir siyasi partide sanayiden sorumlu Başkanlığın yer aldığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak “Bizler kurduğumuz başkanlıkta Türkiye’deki iş dünyasının önündeki engelleri nasıl kaldırabiliriz düşüncesindeyiz. Bizler bu ülkenin tüten bacasını tekrar yaratmak için Türk sermayesinin canlanmasını istiyoruz. Genel Başkanımızın dediği gibi bu ülkenin sanayicisi bu ülkenin kamu görevlisidir. Bizler sanayicinin önüne taş koymak istemiyoruz. Sanayicinin önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.
 

“ENERJİDE MÜTHİŞ GERİLEME VAR”

Türkiye ekonomisinin sorunlu bir süreçten geçtiğini belirten Toprak “Türkiye’nin Suriye politikasında tıkanma var. Fabrikalar durma noktasına geldi. İşsizlik oranı fazlasıyla artıyor. Enerjide müthiş bir gerileme var. Bu dönemde sanayicilerimizin arkasında olmamız gerekiyor. Kısaca ucuz enerjiye nasıl ulaşabiliriz onun düşüncesi olmamız gerekiyor. Bugünkü ziyaretimizdeki amacımız olan Nisan ayı içersinde sanayicilerimiz ile Çorlu’da bir yemekte buluşacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı programda sizleri de misafir etmek istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Bursa’da yaptığımız toplantıda sanayicilerimiz hiçbir parti ayrımı yapmadan sorunlarını ve sıkıntılarını bizlerle paylaştılar” dedi.
 

“BÖLGEMİZE ARTI DEĞER KATIYOR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu “ Ziyaretiniz bize ve yönetim kurulumuza mutluluk verdi. Sanayiciler olarak dertlerimizi inşallah o günkü yemekte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletmek istiyoruz. Böyle ziyaretleri sık sık gerçekleştirmenizi temenni ediyorum” dedi. Bölge hakkında da bilgi veren Sarıoğlu “Bölgemiz 38 yıllık bir bölgedir. Türkiye’de yer alan Organize Sanayi Bölgeler arasında üçüncü sırada yer alan bir bölgeyiz. Sanayimizde 60 bin işçi çalışıyor. Bunları üçle çarptığımız zaman 180 bin potansiyelimiz bulunuyor. Çerkezköy ve bölgeye katkı vermek isteyen sivil toplum kuruluşuyuz. Kısaca sanayicilere hizmet veren kamu görevlisiyiz. Sanayinin alt yapı hizmetleri en uygun şartlarda en ucuz şekilde ulaştırmak, yol çalışmaları haberleşme ve elektrik bizim övündüğümüz konulardır. Geçen sene 17 dakika elektriğimiz kesildi. Bütün hatlarımız yer altındadır. Yer üstünde hattımız yoktur. Bunlar bölgemize artı değer katıyor” ifadesini kullandı.
 

“OKULUN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Konferans Salonu projelerinin olduğunu ifade eden Sarıoğlu “Trakya’nın konferans salonu eksikliği bulunuyor. 500 kişilik konferans salonunu bütün Trakya’ya kazandırmak istiyoruz. 24 derslikli meslek lisesini de Çerkezköy’e kazandırmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl 100 öğrenci ile ek binamızda eğitime başlamıştık. Bu okulumuzda yabancı dil ağırlıklı eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimizi Avrupalı montör ile anlaşacak şekilde eğitiyoruz. Okulumuz ilk etapta ilgi görmese de, OSB yaptığı için velilerimizin ilgisi fazla oldu. 24 derslikli okulumuzun temelini de bir ay içinde atmayı düşünüyoruz. ÇOSB olarak sosyal projeye katkıda bulunmak bizlere önemli derecede gurur veriyor. Geçtiğimiz sene 80 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdik. Tubitak ile araştırma yapıp otoban kenarına 100 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Karaağaç beldesinde ilk ceviz ormanı yapıyoruz. Gelirini ise Karaağaç’ta eğitim veren okullara bağışlamak istiyoruz” dedi.
 

“ÜRETEN TÜRKİYE İSTİYORUZ”

Türkiye’nin 1990 yılında imalat sanayinde on üçüncü, 2000 yılında on beşinci olduğunu, 2010 yılında ise sıralamada yer almadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise “Siyasi partilerin üretime ilgi göstermesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman üreten Türkiye diyoruz. İnsanların daha fazla bir araya gelip sorunları tartışması gerekiyor. Bu diyalogu sürdürürsek üretim yönünden sorunları daha rahat çözebiliriz. Genel Başkanımız Çorlu’daki yemeğe geldiği zaman sizleri aramazdı görmekten mutluluk duyacağız. Sorularını en samimi bir şekilde cevaplandıracaktır” diye konuştu.
 

“ARGE İLE REKABET ETMEMİZ İMKANSIZDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak güzel şeyler gerçekleştirdiklerini belirten Sanayicilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak “Oysa ki devletin planını ve hedefini doğru koyabilirsek sanayicimizin rekabetini harcamamız oluruz. Türkiye 2010 yılında Arge’ye yaptığı yatırım 0.83’tür. Bu sonuçlara baktığımız zaman Arge ile rekabet etmeniz imkansızdır. Yüklü sanayinin arkasında olmamız gerekiyor. Üretimi çeşitlendirip farklı şeyleri görmeniz lazım. Üretim kısaca batıdan doğuya kaymıştır. Türkiye’de bu üretimi kaybetmemek için bu gelişmeleri doğru algılamamız lazım. Yapmamız gereken bu gerçekleri bulup, Türk sanayicisini korumak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 

“ERGENE KONUSUNDA SOMUT ADIMLAR ATILACAKTIR”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin yaptığı çalışmalardan her zaman gurur duyduğunu ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Geçtiğimiz hafta ÇOSB Yönetim Kurulu’nun Silivri’de gerçekleştirdiği dayanışma yemeğinde yer aldık. Sizlerle orada yer almaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Özellikle ÇOSB Türkiye’de örnek sayılabilecek gittiğimiz yerlerde ise bize örnek olabilecek bir Organize Sanayi Bölgesidir. Alt yapısı ve bölgesine kazandırdıkları ile bunu açıkça göstermektedir. Bunun somut örneklerini de görüyoruz. Bizler de Ergene havzası koruma planını destekliyoruz. Çekincelerimiz olsa bile, bu sorunları bakanlıklara iletiyoruz. Buna istinaden ıslah OSB’lerin kurulması Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin başarısıdır. Yedi tane Islah OSB kurulacak. Dört tane de mevcut vardı. Bu Organize Sanayi Bölgeler ile birlikte Islah OSB’ler de bu kapsam içine girecek. Bununla birlikte OSB’lerin önderliğinde iyi çalışmalar yapılarak yılların kanayan yarası olan Ergene konusunda somut adımlar atılacaktır” dedi. 
 

“SANAYİCİYE EKSİ OLARAK YANSIYOR”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bölgenin istihdamını artırdığını ifade eden Köprülü “Özellikle sanayinin doğru yönetilmesi ve doğru projelendirmesi yönünde Malkara ve Hayrabolu Organize Sanayi Bölgelerine de destek oluyorsunuz. Özellikle sanayicileri o bölgelere de yönlendirdiğinizi biliyorum. Buradan Bölge Müdürümüz Mehmet Özdoğan’a da teşekkür etmek istiyorum. Çorlu’da Orion alışveriş merkezi yandığı zaman hemen İtfaiye ekiplerini yangın yerine göndermişti. Organize Sanayi Bölgelerinin sosyal sorumluluk ile yaptıkları davranışlar ortadadır. Sanayinin enerjiye olan ihtiyacı dışarıya bağlıdır. Sanayicimize de bu eksi olarak yansıyor” dedi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinden ayrılan Cumhuriyet Halk Partili heyet daha sonra ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret gerçekleştirdi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyet Çorlu’da gerçekleşecek olan yemeğe bütün üyeleri davet etti.
 

“SANAYİCİLERİMİZİ DİNLİYORUZ”

Gerçekleştirdikleri organizasyonlarda Türkiye’yi dolaştıklarını ve bu organizasyonlara da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu götürdüklerini ifade eden CHP Milletvekili Faik Öztrak “Gerçekleştirdiğimiz toplantılarda sanayicilerimizin görüşlerini dinliyoruz. Buradan kendi politikalarımızı oluşturmakta bir takım dersler çıkarıyoruz ve sanayicilerimizin sorunlarını meclise taşımada önemli bir takım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmayı büyük ölçüde bu birimin başında olan Erdoğan Toprak ve milletvekilleri oluşturuyor. Daha önce bu birim yokken benim bünyemde idi. Ben bu organizasyonu yaparken milletvekillerini seçerken şunu demiştim. Bu tasarı ödemeyi bilen, elektrik faturasını yatırmanın zorluğunu bilen, anlayan milletvekillerinden oluşan arkadaşlardan komisyon oluşturduk. Bu birim daha da genişledi ve başarılı çalışmalara imza atıyor. Bu çerçevede kendisi bu ziyaretin sebebini anlatacaktır” dedi.
 

“ENGELLERİ NASIL KALDIRABİLİRİZ DÜŞÜNCESİNDEYİZ”

Kendisinin de sanayici olduğunu belirten Erdoğan Toprak “Sözün birinde ‘Bana damdan düşen getirin’ denilmiştir Ben de sizin gibi damdan düşen biriyim. Sizi çok iyi bilen birisiyim. Aslan ben de sanayiciyim. Çorlu’da sanayicilik yapıyorum. Türkiye’nin her tarafını dolaşıyoruz. Kurduğumuz birim parlamentoda en çok milletvekili üyesi olan birimdir. Bugüne kadar iletişimde zorluk çektiğimiz iş dünyası ile bağlarımızı genişletmek istiyoruz. Türkiye'de biz ne kadar güçlü ekonomiyi yaratırsak Türkiye’de huzur o kadar fazla olur ve önü açılır. Türkiye’nin sanayicinin önündeki engelleri aşmak konusunda hiçbir ayrım yapmak istemiyoruz. Bu toplantıları Malatya, Antep, Kayseri'de yaptık. Bu ayın sonunda Çorlu’da yapacağız. Sizin önünüzdeki engeller ve nasıl kaldırabiliriz düşüncesi içindeyiz. Sizleri yakinen dinlemek istiyoruz. Sizlerin önünü açmak için iş birliğine hazır olduğumuz söylemek istiyoruz. Yaptığımız toplantılarda Türkiye’nin on bir ülkeye kapılarının kapandığını ve elimizdeki teşvikin alınmasından duyduğumuz hoşnutsuzluğu ifade ettik. Sanayide destek vermek konusunda oradaki aksaklığı giderdik” dedi.
 

“SİZLERİ DE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye’deki esnafın, sanayicinin ve ticaret erbabının önünü açmak istediklerini ifade eden Toprak “Açmadığımız takdirde Türkiye’yi küçültürüz. Türkiye üretici ülke durumundadır. Üretim eksenin batıdan doğuya döndüğünün farkındayız. Nisan ayında genel başkanımızın davetinde sizleri aramızda görmek istiyoruz. Malatya'da Salonun büyük bir kısmında bize oy vermemiş ve bizleri dinlemeye gelenler sizin böyle düşündüğünüzü bilmiyorduk demişlerdi. Biz sonradan fark ederek iletişimizi daha da güçlendirmek zorundayız. Bu ülkede sanayicinin parti ayrımı yapmıyoruz. Sizleri aramızda görmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
 

“2500 ÜYEMİZ BULUNUYOR”

Sanayici olarak üretimde önlerinin açılmasını istediklerini belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de “Bankalarda gerçekleşen faizlerden inanılmaz derecede sıkıntılar yaşıyoruz. Artık sanayileşmemiz lazım. Ne kadar hacim artarsa o kadar da zengin oluruz. Çerkezköy’de 76 bin sigortalı çalışan bulunuyor. Tekirdağ’ın bu dönem itibariyle ihraç rakamları 7 milyar doları bulunuyor. Tekirdağ İstanbul’a yakınlığından ötürü gelişen bir ildir. Odamızda 2500 üyemiz bulunuyor ve bu üyelerin 350’si ise sanayicidir” diye konuştu.
 

“BİZİ TERCİH ETMELERİNİ ARZU EDERİZ”

CHP olarak sanayicinin oyuna talip olduklarını ifade eden Toprak “ Ama bu hizmeti oy için değil, bir sanayicinin önünü nasıl açabiliriz diye yapıyoruz. Biz doğru yapıyorsak, bizi tercih etmelerini de arzu ederiz. Seçimden seçime değil, bugünden başlayarak Türkiye’nin sanayisinin önünü açmak istiyoruz. Beş yasama döneminde yapmak istiyoruz. Oyunuz biçim için kutsaldır. Biz size bu hizmeti getirelim, takdiri de size kalmıştır” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10