“Asli görevlerimi yaptım, başım dik”

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı kahve ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti heyeti önceki gün de Kumlu Geçit’te bulunan Yörük Kıraathanesi’ni ziyaret ederek vatandaşların dertlerini dinledi.

Çerkezköy 22.03.2013 22:31:00 0
“Asli görevlerimi yaptım, başım dik”

 “SİZLERİN SORU VE GÖRÜŞLERİNE AÇIĞIZ”

Önceki akşam saat 19.30’da gerçekleşen ziyarete Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Meclis üyesi Hasan İşcan ve AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Halk ile iç içe olmak için kahvehane ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Vatandaşlarımızın sıkıntı, şikayet ve isteklerini dinlemek için kahve ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Sizler sıkıntılarınızı ve sorunlarınızı bizlere ileteceksiniz ki bizlerde sizlere yardımcı olmak adına elimizden geleni yapalım. Sizlerin her türlü soru ve görüşlerinize açığız. Kahvehane ziyaretlerinde siyaset yapmak yerine sizleri dinleyerek mahallenin sıkıntılarına çözüm bulmak istiyoruz dinliyoruz” diye konuştu.
 

“KÖPRÜ İÇİN YAPABİLECEĞİMİZ BİRŞEY YOK”

Bağlık Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaş, bağlık köprüsüne çözüm bulunmasını ve köprünün rampasının çok dik olduğunu ifade etti. O köprü için bu süreçten sonra bir çalışma yapılmasının imkansız olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “O mahallemizde yapılan köprünün geçtiği yol karayollarına ait olduğu için bizim Çerkezköy Belediyesi olarak yapabileceğimiz bir şey yoktur. Karayollarına değil de bize ait olsaydı emin olun çözüm bulma adına elimizden gelen çabayı gösterirdik. Tepe Emlak Konutlarının çıkışında yer alan yolda da böyle bir sıkıntımız bulunuyor. Karayolları Müdürlüğünü aradığımızda siz yapmayın biz yapalım dememize rağmen o yola da bir çözüm bulunamadı” dedi.
 

“KÖPEKLERE ALIŞMANIZ GEREKİYOR”

Vatandaşların sokak köpekleri ile ilgili şikayetlerini de dinleyen Ertem “Kulağında küpe olan köpeklerden korkmayınız. Ancak kulağında küpe olmayan köpekleri de gördüğünüz zaman hemen belediyeyi arayarak haber verebilirsiniz. Veteriner ekiplerimiz küpesiz köpekleri yakalayarak gerekli kısırlaştırma ve diğer bakımlarını tamamladıktan sonra yeniden sokağa salıyorlar. Çerkezköy Belediyesi olarak köpekleri öldürmek gibi bir durumumuz asla olmaz. Artık kanun gereği köpekler bizim sokaktaki arkadaşlarımızdır. Buna bütün vatandaşlarımızın artık alışması gerekiyor” dedi.
 

“100 ARAÇLI KAPALI OTOPARK YAPACAĞIZ”

Vatandaşların trafik sıkışıklığı, BSH kavşağında bulunan hemzemin geçidi ve Çerkezköy’de bulunan park sorunlarını da dinleyen Ertem “BSH kavşağında bulunan hemzemin geçidinde günlük ortalama olarak on sefer geçiş yaşanıyor. O kısımda tıkanma olduğunu gerçekten düşünmüyorum. Vatandaşlarımız treninin geçişi sırasında normal trafikte kırmızı ışıkta bekliyormuş gibi orada bekliyor. Özellikle şehrin önemli sokaklarında vatandaşlarımız gelişi güzel araçlarını park ederek trafik sıkışıklığına neden oluyorlar. Bu sorunların ortadan kalkması için 100 araçlık kapalı otopark projemiz bulunuyor. Caddeleri trafiğe kapatamayız ancak sokakları trafiğe kapatabiliriz. Otopark yapacağımız alanda bulunan sokakları zaten trafiğe kapatacağız” diye konuştu.
 

“AĞIRLIMIZI KOYACAĞIZ”

Vatandaşların “Çerkezköy’de en ucuz su kullanıyoruz. Veliköy ve Kızılpınar bizden daha fazla su parası ödüyor. Büyükşehir’e bağlandığımız zaman bu su ile almış olduğunuz kararlarda yetkiniz olacak mı” sorusunu cevaplayan Ertem “O Büyükşehir Meclisi içinde Çerkezköy’den seçilecek üyelerde bulunacaktır. Mecliste ağırlığımızı koyup zamlara müdahalemiz olacaktır” dedi.
 

“ VATANDAŞ PARKLARDAN MEMNUN”

Vatandaşlar, Çerkezköy’de bulunan parklarda çocuk alanlarının azaltıldığını söylerken, Başkan Ertem de “Biz bu yerleri kiraya verirken çocuk alanlarına müdahale edilmesine izin vermiyoruz. İnsanlarımız bu parklara oturmaya ve aileleri ile güzel sohbetler etmeye gidiyorlar. Biz kiraya verdiğimiz parklardan para kazanma derdinde olmadık. Gidip orada oturabilsinler düşüncesi içinde olduk. O parklara milyonlar yatırıyoruz. En küçük parka bile 80-90 bin TL masraf yapılıyor. Oraya güvenlik diktiğimiz zaman ise belediye olarak aylık 8 bin TL bütçemizden vermemiz gerekiyor. Bizlerde bu parkları işletmecilere verip hem koruyoruz hem de işletmelerine yardımcı oluyoruz. Mahalle aralarında yaptığımız parklar ise harabe içinde. Keşke onlara da işletmeci çıksa da oraları da işletmecilere versek. Vatandaşlarımız bu parkların yapılmasından son derece memnundur” dedi. 
 

“ASLİ GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Çerkezköy Belediyesi olarak yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerini övmek için kahvehane ziyaretleri yapmadıklarını ifade eden Ertem “Biz her şeyi yüzde yüz güzel yaptık demiyoruz. Bizler Belediye olarak asli görevimizi yerine getiriyoruz. Su, kanalizasyon, temizlik, asfalt yapıyoruz. 2004 yılında Çerkezköy’ün yüzde 70’i stabilize yoldu. Bağlık, İstasyon, Fatih ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bir metre kare kadar yol yoktu. Ben Ali Ertem olarak her türlü temel hizmetleri yaptım. Kahvehane ziyaretlerine gittiğim zaman başımı öne eğmiyorum. Vatandaşlarımıza hizmet yaptığımız için su, kanalizasyon yada asfalt ile sıkıntılarını dile getirmiyorlar” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10