İnşaat sezonu açıldı

Kış aylarını geride bıraktığımız ve hava koşullarının iyileştiği bugünlerde inşaat sezonu da canlandı. İnşaat sezonundaki hareketliliğin farkında olan Çerkezköy Belediyesi yetkilileri d

Çerkezköy 25.03.2013 20:01:00 0
İnşaat sezonu açıldı

 Çerkezköy Haber - Her geçen yıl yoğun göç dolayısıyla nüfusu ülke ortalamasının çok üzerinde artan Çerkezköy’de konut eksikliği kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Her yıl ortalama yüzde 8 oranında nüfus artışı yaşanan ilçemizde kiralık ve satılık daire ihtiyacı da gün geçtikçe artıyor. Tüm bu şartlar ışığında hava şartlarının da elverişli hale gelmesi ile inşaat sektörü hareketlilik kazandı. Dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi’ne yapılan inşaat ruhsatı talebinde de hızlı bir artış yaşanıyor. 

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DENETİMLERİNİ HIZLANDIRDI

Çerkezköy, bu anlamda merkez ilçe olması nedeni ile diğer beldelerdeki müteahhitlerin de ilgisini çekiyor. İnşaat sezonunun açılması ve ruhsat talebindeki artışları göz önünde bulunduran Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetim ve kontrol işlemlerini hızlandırdı. Çerkezköy Belediyesi ekipleri inşaat sektöründe mevzuata aykırı bir işlem yapılmaması için koordineli bir şekilde çalışıyor.
 

İNCELEME VE KONTROLLER DEVAM EDİYOR

İlçede kontrolsüz yapılaşmanın önüne geçmeyi hedefleyen Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar İşleri Müdürlüğü yetkilileri, imar mevzuatına aykırı yapılaşmaya mahal vermemek adına düzenli periyotlarla inceleme ve kontrollerine devam ediyor.  Çerkezköy’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren kişilere seslenen Belediye yetkilileri, inşaatların projelere ve prosedürlere uygun yapılması konusunda uyarılarda bulundu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10