BSH’tan Çerkezköy’e 20 milyon liralık yatırım

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı 5 ayda tamamlanan BSH Küçük Ev Aletleri Üretim Tesisi’nin açılış töreni önceki gün saat 16.00’da gerçekleştirildi.

Çerkezköy 26.03.2013 18:15:00 0
BSH’tan Çerkezköy’e 20 milyon liralık yatırım

 TÜRKLERİN REKABET GÜCÜNÜN GÖSTERGESİ

Açılış töreninde konuşan BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Juan-İgnacio Conrat Niemerg, BSH Küçük Ev Aletleri Üretim Tesisi’nin 5 ay içinde tamamlandığını ifade ederek, “Her ülke böyle hızlı bir projenin altından kalkamaz. Bu Türklerin rekabet gücünün bir göstergesidir” diye konuştu.
 

DÜNYADA 3.’YÜZ

Dr. Conrat, BSH’ın Çerkezköy’deki 6. fabrikasını açtığını ifade ederek, yeni tesisin BSH içindeki en büyük fabrika olduğunu söyledi. BSH’ın ev aletleri konusunda Avrupa’da 1., Dünyada ise 3. sırada yer aldığına dikkat çeken Dr. Conrat, “Burada 5 binden fazla çalışanımız var. Bosch ve Siemens gibi dünya markalarının yanı sıra bulunduğumuz bölgelerde güçlü markalarımız da var. Türkiye’de de Profilo var” dedi.
 

İLK SERTİFİKAYI BSH ALDI

BSH İcra Kurulu Üyesi Conrat, Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın Türkiye ile birlikte her geçen gün daha da büyüyüp geliştiğini ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı: “Yakında bu üretim tesisimiz de yetersiz kalacaktır. Çerkezköy artık BSH’ın küçük ölçekli bir Genel Merkezi haline geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Bakanlık onaylı olan ilk Ar-Ge sertifikasını BSH aldı. Ürün araştırma ve geliştirme bir fabrikanın geleceğidir”.
 

ÇOK GÜÇLÜ BİR DEĞİŞİM YAŞANDI

BSH Küçük Ev Aletleri Bölüm Başkanı Dr. Ralf Fuchs da, geçmişte küçük ev aletleri üretimi konusunda çok güçlü bir değişim yaşandığını belirterek “Avrupa’da üretim yapan çok az fabrika kalmıştı. Küçük Ev Aletleri üretiminin yüzde 80’i Çin’de gerçekleşiyordu. Fakat artık bu durum değişti. Bunun nedenlerinin başında Avrupa’nın rekabet gücünün yükselmesi ve Çin’in iş gücü maliyetinin yüzde 94 artması geliyor” diye konuştu.
 

4 YILDA YÜZDE 33 BÜYÜDÜK

Dr. Ralf Fuchs son 4 yılda yüzde 33 oranında büyüdüklerini dile getirerek, “Bu yoldaki tüm zorluklar ancak doğru insanlarla aşılabilirdi. Bu anlamda Çerkezköy’deki ekibimizle çok harika bir iş çıkardık. Bugün yalnızca bir binanın açılışı yapılmıyor. Bugüne kadar toplam 8.5 milyon euro, yani yaklaşık 20 milyon TL yatırım yaptık. Bu doğrultuda bu yıl bu fabrikada 1 milyon ürün çıkmasını planlıyoruz” dedi.
 

EN KALİTELİ İŞÇİ ÇERKEZKÖY’DE

Açılış töreninde konuşan Türk – İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da Çerkezköy’ün kendisi ve ailesi için önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek “14 yıl önce burada Profilo’da sendika temsilcisiydim. Emekli olduktan sonra da ailemle birlikte tekrar Çerkezköy’e yerleşmeyi istiyorum. Ülkenin en verimli ve en kaliteli işçisi Çerkezköy’de bulunuyor. En az devamsızlık oranı bu bölgededir. Tabiî ki işletmelerin ana amacı kardır. Ancak sosyal sorumluluk anlayışını ihmal etmeyen işletmeler başarılı olabilirler” dedi.
 

ÇALIŞANLARI BİLGİLENDİRİYORUZ

Sendika olarak üretimden yana olduklarını ifade eden Kavlak, “Ülkenin birliğinden yana bir sendikayız. İşletmelerin pastadaki payları büyüsün isteyen bir sendikayız. Fakat bu pastadan işçinin de hakkını almasını savunan sendikayız. Demokrasinin içinde hakkımızı almak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz” diye konuştu. 297 bin kamu işçisinden sonra 110 bin metal işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi aşamasında olduklarını belirten Kavlak, “Bu kapsamda fabrikaları gezerek çalışanları bilgilendiriyoruz. Önümüzdeki hafta da burada bir bilgilendirme toplantısı düzenleneceğiz” dedi.
 

BİN 371 SANAYİ KURULUŞU VAR

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da ÇOSB’ye bugüne kadar en büyük 7. dış yatırımı yapan BSH’a teşekkür etti. Tekirdağ’da bin 371 sanayi kuruluşunun olduğunu ifade eden Yerlikaya “4 bin çalışanla bölgede en fazla istihdam sağlayan Bosch ailesi 5 ay gibi kısa bir zamanda bu tesisi yaptı. Küçük Ev Aletleri fabrikasını bölgemize kazandırdığı için Tekirdağ Valisi olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Bosch Ar-Ge ve İnovasyon’a önem veren bir kuruluş. Bosch’un ‘Yaşam için Teknoloji’ tarzını beğeniyorum” dedi.
 

3 DALDA İLERLEME KAYDETTİ

Vali Yerlikaya, Türkiye’nin yükselen bir yıldız olduğunu ve son 11 yılda 3 dalda ilerlemeye devam ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk olarak Türkiye’nin demokrasisi gelişiyor. Ülke istikrarlı bir yönetim anlayışı ile idare ediliyor. 75 milyonun kardeşliği kapsamında terör sorunu en güzel şekilde konuşarak çözüme kavuşturuluyor. Dağlarımız artık barut değil barış kokacak.”
 

HEDEF 500 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Yerlikaya, ülke ekonomisinin de güçlendiğini ifade ederek 2012 yılında 152 milyar dolar ihracat yapıldığını belirtti. 2023 yılında ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu hatırlatan Yerlikaya “Türkiye 10 yıl önce dünyanın en büyük 25. ekonomisiydi. Bugün dünyanın 16. en büyük ekonomisine sahip. 2023’te ise dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içine girmeyi hedefliyor. Büyükelçilikler ve temsilcilikler konusunda ise dünya sıralamasında Türkiye 9. Sırada. 2 yıl içinde 6. ülke konumuna gelinmesi hedefleniyor” dedi.  
 

SANAYİ ALANINDA 10. SIRADA

Tekirdağ’ın sanayi kenti olduğunu vurgulayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Tekirdağ’ın Türkiye’de sanayi alanında 10. Sırada olduğunu ifade etti. Çevre dostu üretim konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yerlikaya “Mevcut sıkıntıları 2 yıl içinde çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz” dedi. Yatırımcıların üretim yaparken insan faktörünü de önemsemesi gerektiğini dile getiren Yerlikaya, “Fabrikaları tıkır tıkır çalıştıracak olanlar, gözbebeğimiz işçilerimizdir” ifadesini kullandı.
 

ÇEVRE DOSTU BİR ORTAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Vali Yerlikaya, açılış töreninde yaptığı konuşmada Asyaport Limanı’nın 1. etabının bu yıl faaliyete geçeceği müjdesini de verdi. Limana 7 bin metre mesafede de bir serbest bölge çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Yerlikaya, Türkiye’nin 81 ilinin yükselirken 80 kardeşin içinde Tekirdağ’ın daha da ileri gitmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek “Bu kapsamda yerli ve yabancı sermaye için güvenli, istikrarlı ve çevre dostu bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.
 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Tekirdağ Valisi ve protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Kurdelenin kesiminin ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Juan-İgnacio Conrat Niemerg, BSH Küçük Ev Aletleri Bölüm Başkanı Dr. Ralf Fuchs, Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’a birer plaket takdim edildi. Plaket töreninin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Açılışta ayrıca Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından mini bir gösteri gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından Vali Ali Yerlikaya ve protokol üyeleri BSH’ın 2 fabrikasını gezdi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, açılışı yapılacak üretim tesisinin önünde Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Juan-İgnacio Conrat Niemerg ve BSH Fabrika Koordinatörü Muharrem Yamaç tarafından karşılandı. Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ile çok sayıda BSH yöneticisi ve çalışanı da açılışta hazır bulundu. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10