Bin adet çöp konteynırı alınacak

Her geçen gün gerek nüfus gerekse imar alanı olarak hızla büyüyen ve gelişen Çerkezköy’de aynı hızda çeşitli ihtiyaçlar da kendini hissettiriyor. Bu ihtiyaçlardan biri olan temizlik hizmetleri ihtiyacÄ

Çerkezköy 28.03.2013 19:45:00 0
Bin adet çöp konteynırı alınacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy mücavir alanları içerisinde deforme olan konteynırların yenilenebilmesi ve çöp konteynırı olmayan yerlere de çöp konteynırı konulabilmesi kapsamında bugün Çöp Konteynırı İhalesi yapılacak. 


NÜFUSLA BİRLİKTE İHTİYAÇLAR DA BÜYÜYOR
Ocak 2013’te açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Türkiye’nin 2012 yılında nüfusu en hızlı büyüyen iller sıralamasında ilk sıralarda yer alan Tekirdağ’ın en hızlı büyüyen ilçeler Çerkezköy’de nüfus bir yılda yaklaşık yüzde 8 oranında arttı. Nüfusun hızla artması imar alanlarının da genişlemesine neden oldu. İlçenin bu hızlı büyümesi ve gelişimi, Belediye Hizmetleri konusundaki bazı ihtiyaçlarda da aynı oranda artış görülmesine neden oldu.

DEFORME OLAN KONTEYNIRLAR YENİLENECEK
Bu ihtiyaçlardan biri de Temizlik Hizmetleri alanında ortaya çıktı. Çerkezköy Belediyesi bu anlamda bugün saat 10.30’da gerçekleştireceği ihale ile gerek bir yıl içinde deforme olan çöp konteynırlarının yenilenmesi gerekse yeni oluşan imar alanlarında bu eksikliğin giderilmesi adına bin adet 800 litre kapasiteli çöp konteynırı alacak. Çöp konteynırları, ihaleyi kazanan firma ile
sözleşme imzalanmasının ardından 60 gün içinde belediyeye teslim edilecek. 

KAMU MALINA KARŞI DUYARLI OLUNMALI
Belediye olarak vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap vermeye gayret ettiklerini ifade eden Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, temizlik hizmetleri kapsamında alınan çöp konteynırları konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Belediye hizmetleri kapsamında harcanan paraların vatandaşın cebinden çıktığına dikkat çeken yetkililer, dolayısıyla aslında kendilerine ait olan bu mallara vatandaşların kendilerinin sahip çıkması, hor kullanmaması gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi 

0282 726 91 91
0282 747 65 10