Tekirdağ heyetinden Şanlıurfa gezisi

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Genel Meclis Başkanı Orhan Perçin, i

Tekirdağ 29.03.2013 20:18:00 0
Tekirdağ heyetinden Şanlıurfa gezisi

 VALİ GÜVENÇ’E ZİYARET

İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda sabah Şanlıurfa’ya uçan 46 kişilik heyeti Şanlıurfa’da yetkililer karşıladı. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ilk olarak Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ederek bir süre kendisi ile baş başa görüştü. Vali Yerlikaya ziyaret anısına Şanlıurfa Valisi Güvenç’e Tekirdağ motifleri ile işlenmiş gümüş vazo hediye ederken, Güvenç de Yerlikaya’ya gümüş işlemeli fincan takımı hediye etti.
 

BALIKLIGÖL’Ü ZİYARET ETTİLER

Şanlıurfa’da El Ruha Otel’e yerleşen heyet ilk ziyaretini Urfa ile özdeşleşen Balıklıgöl’e yaptı. Burada 2 rehber eşliğinde Balıklıgöl’de başlayan Urfa Gezisi kapsamında Halilür Rahman Gölü ve Rızvaniye Cami, Aynezeliha Gölü, Urfa Kalesi, Şanlıurfa Dijital Tanıtım Merkezi, Mevlidi Halil Cami ve mağarasının yanı sıra hanlar bölgesi gezildi. Bakırcılar Çarşısı ve Kazzaz pazarını gezen heyet burada şehir halkı ile bir araya gelerek bol bol fotoğraf çektirdi. Heyettekiler Güneydoğu ile özdeşleşen puşiyi takarak Urfa’a özgü mırra içti.
 

TAPINAĞI GEZDİLER

Göbeklitepe’de 12 bin yıl öncesine ait olduğu saptanan tapınağı gezen heyet, daha sonra kendileri onuruna Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından El Ruha Otel’in 1500 yıllık otantik mağarasında düzenlenen sıra gecesine katıldı.  Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir statüsüne kavuşan Tekirdağ’dan büyükşehir olan Şanlıurfa’ya gerçekleştirilen ziyarette Tekirdağ Valisi Yerlikaya ve Şanlıurfa Valisi Güvenç şarkılara eşlik ederken, meclis üyelerinin cep telefonları geceyi ölümsüzleştirdiler.
 
 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10