Mendil Kapmaca Turnuvası düzenlendi

75. Yıl Ortaokulu, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının tekrar oynanabilmesine imkan tanımak amacıyla Mendil Kapmaca Oyununu gündeme taşıdı. Okul idaresi tarafından geçen yıl başlatılan uygulama kapsa

Çerkezköy 31.03.2013 19:04:00 0
Mendil Kapmaca Turnuvası düzenlendi

 Çerkezköy Haber - Önceden her çocuk tarafından bilinip oynanan geleneksel çocuk oyunlarının unutulduğu günümüzde, bu oyunların  tekrar oynanabilmesini sağlamak amacıyla 75. Yıl Ortaokulu tarafından  geçen yıl başlatılan müsabakalar bu yıl da devam etti.  Mendil  Kapmaca  müsabakalarında 60 takımdan  480 öğrencinin katıldığı müsabakalarda 5/G sınıfı birinci, 5/H sınıfı  ikinci ve 5/A sınıfı üçüncü oldu. Cuma günü İstiklal Marşı töreni öncesinde dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü  takımların tüm oyuncularına altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi. 

 

UNUTULAN OYUNLARIMIZI YAŞATMALIYIZ

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ercan Dağcı’nın  sorumluluğunda gerçekleştirilen müsabakalara öğrencilerin ilgi göstermesi okul idaresi tarafından memnuniyetle karşılandı. Okul Müdürü Burhan Açıkgöz, ödül töreninde yapmış olduğu konuşmada unutulan eski oyunların yeniden kültürümüze kazandırılması amacıyla gerçekleştirdikleri müsabakalara öğrencilerin aşırı şekilde ilgi duyduklarını ifade etti. Açıkgöz  ”Turnuvalarımız büyük ilgi ve heyecanla devam etmektedir. Turnuvada  takım yenilse bile yenilen takımın öğrencilerinin çok mutlu olduğunu gözlemledik. Hedefimiz daha çok çocuğa ulaşarak unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk Oyunlarını çocuklarımıza öğretebilmektir.” dedi.
 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10