Tekirdağ Heyeti Harran ve Halfeti’de

Tekirdağ Valiliği’nin Güeydoğu gezisi kapsamında Şanlıurfa’yı ziyaret eden heyet, gezinin ilk gününde kent müzesini ziyaret etti.

Tekirdağ 31.03.2013 19:04:00 0
Tekirdağ Heyeti Harran ve Halfeti’de

 HARRAN’I ZİYARET ETTİLER

Rehber eşliğinde müzedeki tarihi eserler hakkında inceleme yapan ve eserleri inceleyen heyet, müze ziyaretini ardından Şanlıurfa’nın kümbet evleri ile hafızalara kazınan ilçesi Harran’ı ziyaret etti. Harran’da Anadolu’nun ilk camisi Cami-i Kebir hakkında bilgi alan heyet, daha sonra ilçedeki bir kümbet evini ziyaret etti.
 

YÖRESEL KIYAFETLER GİYDİLER

Tekirdağ heyetinde yer alan Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mustafa Yel ve bazı il genel meclis üyeleri yöresel kıyafet giyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.  Harran Kaymakamı Selami Yazıcı’dan ilçe hakkında bilgiler alan heyet, Cuma namazını da Hayat El Harrani Hazretlerinin türbesinin bulunduğu camide kıldı.
 

TEKNE İLE GÖLÜ GEZDİLER

Cuma namazının ardından otobüsle 2000 yılında yüzde 80’i sular altında kalan Halfeti ilçesine geçen heyet, burada ilk olarak Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik tarafından verilen yemeğe katıldı. Yemeğin ardından tekne ile baraj gölünü gezen heyet, rehber eşliğinde Rum Kale ve Zaguma’yu ziyaret etti.  Tekne gezisi esnasında Genel Sekreter Yel ve il genel meclis üyeleri Urfa türküleri eşliğinde halay çekti. Gezi tekne turunun ardından son buldu. Karaya çıkan grup halk eğitim merkezinden alış veriş yaptı.
 

 ‘KARAGÜL EFSANESİ DİZİ OLMUŞ’

Yörede endemik olarak yetişen bir çiçek olan Karagül, canladırılmayı bekliyor. Sadece Halfeti yöresinde yetişen ve sökülüp başka yere dikildiğinde kırmızı güle dönüşen karagül şimdilerde ismini verdiği Fox TV’de yayınlanan dizi ile yine gündeme geldi. Başrolünde Özcan Deniz’in oynadığı dizide karagül misali büyüdüğü yerden başka yere İstanbul’a yerleşen ve orada özelliğini yitiren bir ağa çocuğunun hikayesi ekrana geliyor. Tekirdağ heyeti, ilk bölümü ekrana gelen diziyi izledi.  Daha sonra otobüsle Şanlıurfa’ya dönen grup geceyi El Ruha otelinde geçirdikten sonra sabah saatlerinde gezinin ikinci ayağı olan Mardin’e hareket etti.
 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10