Budak, CHP Teşkilatını ziyaret etti

Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı Rıdvan Budak, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Aynı zamanda CHP kurultay üyesi olan Rıdvan Budak siyasi değerlendirmelerde bulundu. Sağ partileri

Çerkezköy 31.03.2013 19:05:00 0
Budak, CHP Teşkilatını ziyaret etti

 Çerkezköy Haber –  Tekstil İşçileri Sendikası Başkanı ve CHP Kurultay Üyesi Rıdvan Budak önceki gün saat 15.30’da Çerkezköy’e gelerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. İlçe Başkanı Metin Dönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Budak, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. İlçe Başkanı Metin Dönmez, Budak’ın ziyareti dolayısıyla memnuniyetini ifade ederek kendisine teşekkür etti. Dönmez “Sendikacılık alanında Rıdvan Budak Çerkezköy’ün yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Teşkilatımızı ziyaretleri, bizleri onurlandırmıştır. Öteden beri CHP’nin burjuva partisi olduğunu söylerlerdi. Ben önce memurdum. Memurluktan istifa ettikten sonra teşkilatın değişik kademelerinde görev aldım. Bu gün İlçe başkanıyım. Benim için söylediklerim Rıdvan Budak için de geçerlidir. Bizim partimizde birilerinin önünün kesilmesi söz konusu değildir.” dedi.

 

ÜLKE ANORMALLEŞTİRİLDİ

İlçe teşkilatını ziyareti sırasında siyasi konularda değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Budak, ülkenin anormal bir hal içerisinde bulunduğunu öne sürerek “Sağ partiler gelenekçi bir yapıya sahip oldukları için sol partilerin bu konuda yapabildiklerini yapamamaktadırlar. CHP yıllardır bunu başarmış olan bir partidir. Sosyal Demokrat geleneğinde bu var olan bir özelliktir. Hak eden kişi hak ettiği konuma her zaman taşınmıştır.” dedi.
 

İŞÇİ SINIFININ YANINDA OLDUK

Ülkenin çok anormal bir yapıya kavuşturulduğunu, bu anormalliğin ortadan kaldırılmasını ancak Sosyal Demokratların başarabileceğini belirten Budak  “Ülkemiz her geçen gün anormal bir ortama doğru sürüklenmektedir.  Türkiye’nin normale dönmesi ancak Sosyal Demokrat anlayışına sahip kurum ve kişilerle gerçekleşebilir. Bunun için güçlü olmaya ihtiyacımız vardır. CHP’nin bunu tek başına başarabilmesi zor. Bizim gibi düşünen herkesin işbirliği ile bu meseleyi ancak halledebiliriz. Sendikalarımızla, sivil toplum örgütlerimizle el ele vererek ülkemizi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmak zorundayız.  Sosyal Demokrat anlayışı var olduğu günden bu zamana kadar işçi sınıfının yanında olmuştur.  Oysaki sağ partiler hep işçi sınıfının karşısında olmuşlardır.” şeklinde konuştu.
 

SOSYAL DEMOKRATLAR BİRLEŞMELİ

Yerel seçimlerde sanayi bölgelerinde çalışmalarına ağırlık vereceklerine işaret eden Budak “Önümüzdeki dönemde sanayi bölgelerinde çalışmalarımıza ağırlık vererek sendikalara üye insanlarımızın kendi gelecekleri için, sosyal adaletin tesisi için CHP’ye yakın her kuruluş ve kişi ile iş birliği içderisinde olmamız gerekecek.  Ülkemizde her geçen gün zenginlerle fakirler arasındaki uçurum daha da derinleşmektedir. AK Parti iktidarı öncesinde 6 olan dolar milyarderi sayısı bugün 44’lere ulaşmıştır. Bu zenginlikten halkımızın faydalanması gerekmektedir. Bu ancak Sosyal demokratların birleşmesi sonucunda sağlanabilir.”  ifadelerini kullandı.
 

ELELE ÜLKEMİZİ KURTARMALIYIZ

Ziyaret görüşmesinde yerel seçimlere de temas edildi. Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkanlıklarının CHP’ye kazandırılması yönünde çaba içerisinde olacaklarını ifade eden İlçe Başkanı Metin Dönmez “Türkiye’yi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarabilmek için CHP’nin yetersiz kalacağını söylemek isterim.  Kendi kadromuzla bu zor görünüyor. Bunu başarabilmek için Sosyal demokrat anlayışına sahip herkesi göreve çağırıyorum.  İşçi, emekli, memur ve esnaf.  Hayatı boyunca alın teriyle geçinmiş olan herkesi bir şekilde var olan bu anormalliğin ülkemizin alın yazısı olmadığını kanıtlamaya davet ediyorum.  El ele ve omuz omuza vererek ancak ülkemizin kurtuluşunu gerçekleştirebiliriz.” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10