Neyzen, Çerkezköy’de sahnelendi

Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularının büyük ustalıkla sergilediği, ünlü şair, müzisyen ve hiciv ustası Neyzen Tevfik’in hayatını konu alan “Neyzen” adlı tiyatro oyunu izleyenlerini mest etti.

Çerkezköy 1.04.2013 20:58:00 0
Neyzen, Çerkezköy’de sahnelendi

 TEK PERDELİK OYUN

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde Pazar akşamı saat 19.30’da gerçekleşen tiyatroya Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, ATATÜRKÇÜ- Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Neyzen Tevfik’in çocukluğundan yaşamının sonuna kadar olan süreçlerin ele alındığı tiyatroda Ney’e olan tutkusundan diline hakim olamadığı için başından geçen olaylara, hayata bakışı ve yaşadığı sıkıntıların işlendiği tek perdelik oyun yaklaşık 90 dakika sürdü.
 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Yönetmenliğini Mehmet Esatoğlu’nun yaptığı oyunda Neyzen Tevfik rolünü Uğur Taşkın oynadı. Tuncer Cücenoğlu’nun kaleme aldığı eserin müzikleri Nedim Yıldız, koreografisi İhsan Belginer tarafından hazırlandı. Oyun sonrası başta Neyzen Tevfik rolünü oynayan Uğur Taşkın olmak üzere rol alan tüm oyuncuların performansını izleyenler ayakta alkışladı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10