Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Faaliyet raporunun görüşülecek olması dolayısıyla meclis topla

Çerkezköy 1.04.2013 23:11:00 0
Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi

 İLK OTURUM YAPILDI

Ahmet Azcan’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda gündem maddelerinin okunmasının ardından toplantının 2 gündem maddesi de oy birliği ile gündeme eklendi. Toplantının ikinci gündem maddesinde 2012 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Hazırlanan 57 sayfalık faaliyet raporu ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, belediye birimlerinin 2012 yılı faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı. Asansörlerle ilgili denetimlerin de 2012 yılının son aylarında başladığını ifade eden Ertem, 200 asansörün denetlendiğini ve hiçbirinin kullanıma uygun olmadığının tespit edildiğini belirterek “Şuana kadar yapılan denetimler kapsamında belediyedeki asansörün dışında denetlenen diğer tüm asansörler kırmızı bantlı” dedi. Belediye binasına erişilebilirliği ön planda tuttuklarını ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde Özürlü Birimi oluşturduklarını ifade eden Ertem, “Önümüzdeki süreçte görme engelli vatandaşlarımızın da kaldırımlarda rahatlıkla yürüyebilmeleri için platform oluşturulması çalışmalarına başlanacak” dedi.
 

MÜSAADE SÖZ KONUSU DEĞİL

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıl içinde 55 ihale yapıldığını ve bunların 14 tanesinin iptal edildiğini söyleyen Ertem, “2012 yılında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 16 adet kaçak inşaat kontrolü yapıldı. Vatandaşlarımıza yardım etmek maksadıyla verdiğimiz müsaadeleri suistimal ediyorlar. Ruhsatlar çıkmadan inşaata başlıyorlar. Bunları ciddi bir şekilde tespit edip gerekli ceza işlemini uyguluyoruz. Biz böyle cezalar yazmak istemiyoruz. Bundan sonra müsaade söz konusu değil. Ruhsat çımadan kimsenin başlamasını istemiyoruz” diye konuştu.
 

O BİNALARIN YIKILMASI LAZIM

Dere Islah çalışmalarının başlayacak olması dolayısıyla dere yatağında bulunan ve kamu alanlarına inşa edilen 100’den fazla binanın boşaltılması için tebligat yolladıklarını söyleyen Ertem “Pınarça Deresi’nin ihalesi yapıldı. Tebligatlarımızı yaptık ve bazı evleri boşaltıldı. Vatandaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Ama o binaların yıkılması lazım. Vatandaş kendine başka bir yerde ev yapacaksa gerekli malzeme yardımını yaparız. Geçici iskan konusunda da yardım sözü verdik. Taviz asla söz konusu değil. Dere ıslahı çalışması yapılmalı. Biran önce vatandaşların oralardan çıkmalarını temenni ediyorum” ifadesini kullandı. Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak kadrolarının yeterli olmadığını söyleyen Ertem, büyükşehir yapılanması ile birlikte bu eksikliğin giderilmesini temenni etti.
 

FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Suyla ilgili de konuşan Başkan Ali Ertem, suyun düzenli olarak analiz ettirildiğini ve suyla ilgili şuana kadar olumsuz bir rapor gelmediğini ifade eden Ertem “Vatandaşlarımız çeşme sularını rahatlıkla tüketebilirler” diye konuştu. Ertem tarafından sunulan faaliyet raporunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından denetim komisyon raporu ile ilgili meclise bilgi verildi.
Meclis toplantısının dördüncü gündem maddesinde de Encümen Üyesi seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçim sonucu 15 oy alan Aydın Kırıklar yeniden encümen üyeliğine seçilirken, Mehmet Yıldırım ise 9 oy aldı.
 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapılırken, komisyona AK Parti grubundan Hasan İşcan ve Aynur Düzgünel, CHP Grubundan Yüksel Sevil ve Edip Bülent Uğraş, DP grubundan da Ahmet Azcan seçildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının 6. Gündem maddesinde de imar komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. İmar Komisyonu’na AK Parti grubundan Vehbi Demirtaş ve Nuran Yeşil, CHP Grubundan Mehmet Yıldırım ve Demet Eroğlu, DP grubundan da Ahmet Avcı seçildi.
 

TARİHE KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de tarife komisyon üyeleri seçildi. Komisyona AK Parti grubundan Behçet Güven ve Zafer Erdağ, CHP grubundan Halil Demirkıran ve Reşat Ziya Pekdoğan, DP grubundan da Asuman Azak seçildi. Meclis toplantısının 8.gündem maddesinde de MHP’nin sunduğu dilekçeye istinaden belediye su borcu olan vatandaşların su borçlarının taksitlendirilmesi talebi görüşülürken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 

KİRA SÜRESİ BİR YIL UZATILDI

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Belediye Hizmet Binası çatı katı A bölümünde bulunan yer hakkındaki yazısı görüşüldü. Belediye binasında imar açısından yer konusunda sıkıntılar olduğunu ifade eden Gökhan İnce, o alanın belediye birimi olarak kullanılabileceğini ifade ederken, AKtaş Güler de komisyon toplantılarının nerede yapılacağı konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşandığını ifade ederek binanın komisyon odası olarak da değerlendirilebileceğini söyledi. Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nin aylık 100 TL bedelle o binada kirada olduğunu anımsatan Başkan Ali Ertem, yerin bir yıl daha aynı bedelle THK’ya kiraya verilmesini önererek “En azından yeni yer bulmak için onlara süre tanımış oluruz hem de bizden sonra gelecek olan yönetime tasarruf hakkını vermiş oluruz. Kendilerine ayrı yer noktasında da belediye olarak yardımcı oluruz” dedi. Ertem’in önerisi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de THK’nın yanında kirada bulunan Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi’nin kira sözleşmesinin yenilenmesi talebi görüşülürken, Kızılay’ın da bir yıl daha aynı bedelle kiracı olarak mevcut yerinde kalması oy birliği ile karara bağlandı. Meclis toplantısında daha sonra görüşülen Gelir Tarifesinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması talebi Tarife Komisyonu’na gönderilirken, Çerkezköy’de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 486 ada 18 nolu parselde ve 945 ada 8 nolu parselde bulunan belediye hisselerinin talep sahiplerine satılması da meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı.
 

İMAR KOMİSYONU’NA GÖNDERİLDİ

Meclis toplantısının 13, 14, 15, 16, 17, 18 ve 19.maddelerinde yer alan “İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün 19.03.2013 tarih ve 73 sayılı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 451 ada ve çevresi için hazırlanan imar planı değişikliği, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 19.03.2013 tarih ve 74 sayılı Ambardere Mevkii 1388 ada 7 parsel ve çevresine ait imar planı değişikliği, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 19.03.2013 tarih ve 75 sayılı Ambardere Mevkii 1285 ada ve çevresi için hazırlanan imar planı değişikliği, İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün 19.03.2013 tarih ve 76 sayılı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1495,1496 adalar için hazırlatılan imar planı değişikliği, Ahmet Biryol, Yılmaz Akıncı-Süreyya Akay ve Nusret Öngün’ün 20.03.2013 gün ve bila sayılı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 410 adaya ait imar planı değişikliği talebi, S.S. Profilo Telra Mensupları Yapı Kooperatifinin 20.03.2013 gün ve bila sayılı İstasyon Mahallesi 271 ada 1 parselde imar planı değişikliği talebi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 19.03.2013 gün ve 77 sayılı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 970 ada 1 ve 2 nolu parseller için hazırlatılan imar planı değişikliği” talepleri oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
 

147 BİN 500 METREKARE ALANDA ASFALT ÇALIŞMASI YAPILACAK

Fen İşleri Müdürlüğü’nün 22.03.2013 gün ve 709 sayılı Terminal binası hakkındaki yazısı, Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi’nden 3 dükkanın sayılması ve bir dükkanın kiraya verilmesine ilişkin yazısı oy birliği ile Bütçe Komisyonuna gönderildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de  2013 yılında 147 bin 500 metrekarelik alanda sıcak asfalt çalışması gerçekleştirilecek olmasından dolayı İller Bankası’ndan kredi çekilmesi ve kredi için Başkan Ali Ertem’e yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 
 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Umut Danış’ın tek katlı işyerlerinde uygulanacak yüksekliğin 3.5 metreden 6 metreye çıkarılmasına ilişkin talebi görüşülürken, ilgili talep oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının 24. Maddesinde de yap-işlet-devret modeli ile Çerkezköy’e hamam yapılmasına ilişkin talep görüşülerek oy birliği ile İmar Komisyonu ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının son gündem maddesinde de Veliköy Belediyesi’nin planlara yapılan itirazlara ilişkin talebi görüşülürken, ilgili talep oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi, komisyonlara havale edilen konuları görüşmek üzere 5 Nisan Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10