ASB’nin avantajları anlatıldı

Avrupa Serbest Bölgesi Temsilcilerinin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlediği seminerde katılımcılar, ASB hakkında bilgilendirildi. Yatırımcıya sağladığı avantajları konu al

Çerkezköy 2.04.2013 19:47:00 0
ASB’nin avantajları anlatıldı

 YATIRIMCILARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Seminerde, Şahinler Holding’in yerli ve yabancı yatırımcıların istihdamına yönelik Tekirdağ’a kazandırdığı modern tesislerin özelliklerine dair bilgiler verildi. Şahinler Holding Pazarlama Müdürü Ahsen Küçükçalık, Mali İşler Müdürü Tarkan Değirmenci ve Pazarlama Sorumlusu Ata Yılmaz Gür,  ASB hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Seminerde konuşan Pazarlama Müdürü Ahsen Küçükçalık ASB’nin konumu bakımından yatırımcıların ilgi odağı olduğunu ifade ederek “Henüz satışı tamamlanmamış olmasına rağmen ASB de 5 bin kişi istihdam edilmektedir. 200 şirket faaliyetlerini burada sürdürmektedir. Bu şirketlerin birçoğu yabancı menşelidir.  Satış işlemleri bitirildiğinde ASB de 20 bin kişi faaliyet içerisinde olacaktır.” dedi.
 

MODERN ALTYAPI

Sunum eşliğinde gerçekleştirilen seminerde ASB müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeni yatırımlar yaparak teknik hizmetleri en üst seviyede tuttuklarını ifade eden Küçükçalık “Yatırımcı firmalar için gerekli alt yapı eksiksiz ve modern bir şekilde hazırlanmış ve hizmete sunulmuştur. Doğalgaz, elektrik, su, atık su, arıtma tesisi, yollar ve haberleşme gibi daha birçok donatı mevcuttur” diye konuştu.
 

KDV’DEN MUAF

ASB’den alınan tesis ve arsaların tapularının yatırımcıya tapu harcından muaf bir şekilde teslim edildiğini ifade eden Küçükçalık “Kendi arsasını alan yatırımcılar isterse bölgede pek çok taahhüt işini ve fabrikasını başarı ile tamamlamış olan ASB inşaat birimine yaptırabilir. Kısa sürede anahtar teslimi projelerle tesislerine sahip olabilirler. İnşaat malzemeleri KDV den muaf olup inşaat maliyeti düşüktür.   İmar, iskân ruhsatları ve proje onayları Belediye yerine Bölge Müdürlüğünden hızlı ve çok az maliyetle verilmektedir” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10