Türkiye Enduro Şampiyonası’nın heyecanını Bodrum’da yaşadılar

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışı Bodrum'da büyük bir katılımla hafta sonunda gerçekleştirildi. Bodrum’da düzenlenen yarışmanın startını Türkiye Motorcular Federasyonu Başkan?

3.04.2013 09:19:00 0
Türkiye Enduro Şampiyonası’nın heyecanını Bodrum’da yaşadılar
Çerkezköy Haber - Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun yarış takviminde yer alan organizasyon Bodrum Belediye meydanından başladı. Start sırasında meydana toplanan motosiklet tutkunları renkli görüntüler oluşturdu.
 
ÇERKEZKÖY’DEN İKİ SPORCU KATILDI
 Türkiye Enduro Şampiyonasının 1.ayak yarışları Bodrum’da bir çok motor severin katılımı ile gerçekleşti. Çerkezköy Enduro Kulübü sporcularından Mehmet Okuyan ve Musa Doğruer yarışlara katılarak bu heyecana ortak oldular. Geçen yıl geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden "Çöl Kaplanı" lakaplı Kemal Merkit anısına düzenlenen yarışların startını Kızılağaç Enduro Parkuru'nda eşi Zeynep Merkit ile Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar’ın verdiğini belirten Mehmet Okuyan “ Şampiyonaya 40'ın üzerinde ilden 132 sporcu katıldı. Bu hem Türkiye Şampiyonası hem de Türkiye'de yapılan bütün motor yarışları itibarıyla bir rekor oldu. Yarışları ise beş bine yakın yarış sever izledi. Yarış parkurlarının zor ve engebeli olması nedeni ile motosiklet yarışçılarının birçoğu parkurlarda zor anlar yaşadı” dedi.
 
“ BODRUMDA TECRÜBE KAZANDIK”
 Bodrum yarışlarında Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten Okuyan “ Bizde Çerkezköy’den kendi imkanlarımızla Bodrum’a giderek hem kendimizi hem de Çerkezköy’ü temsil etmeye çalıştık. Çerkezköy’den yarışlara Musa Doğruer, Aydın Kafalı ve Gökhan Güzelay ile birlikte gittik. Yarışlara ise ben ve Musa Doğruer katıldı. Çok zor etaplardan, kayalıklardan ve alışık olmadığımız coğrafyada düşe kalka yarışlara devam ettik. Yarışlarda ilk üçe giremesek de madalya ile Çerkezköy’e döndük. Bu yarışlar bizim için büyük bir tecrübe oldu. Bundan sonra da Türkiye Motosiklet Federasyonun yarış takviminde yer alan yarışlara katılarak kendimizi bu dalda geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

0282 726 91 91
0282 747 65 10