“Kimse beklenti içinde olmasın”

Bir yandan Çerkezköy’de ziyaretlerini sürdüren AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, bir yandan da Büyükşehir Yasası kapsamında Çerkezköy’e bağlanan beldelerde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Çerkezköy 4.04.2013 02:06:00 0
“Kimse beklenti içinde olmasın”

HEM DERT DİNLEDİLER, HEM BİLGİLENDİRDİLER

AK Partililer önceki akşam da Kızılpınar’da vatandaşlarla bir araya geldi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit ve partililer, Belediye Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek hem vatandaşların sıkıntılarını dinledi hem de Büyükşehir Yasası ile birlikte oluşacak yeni oluşumla ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

  
“HÜKÜMET ÜLKEYİ BÖLMENİN UĞRAŞINI VERİYOR”
 
 Kahvehanede düzenlenen toplantıda konuşan Kızılpınar sakinlerinden Necati Göktaş teşkilat üyelerinin vatandaşı yerel meselelerle meşgul ederken diğer tarafta ülkenin bölünmesi çalışmalarının yapıldığını iddia ederek “Biz belediye ve belediyenin yapıp yapmadığı konuları artık konuşmuyoruz. Bunlar basit meseleler. Asıl mesele vatanımızın bölünme aşamasına getirilmiş olmasıdır. Yıllarca bozuk yollarda yürüdük. Yine yürürüz, fakat ülkemizin bütünlüğünü bölmeye yönelik eylemlerin önüne nasıl geçilecek. Bırakın hükümetin önlem almasını, ülkeyi bizzat hükümetin kendisi bölmenin uğraşını veriyor.   Asıl bunu konuşmamız gerekir” dedi.  


“HÜKÜMET AKAN KANI DURDURDU”

 Göktaş’ın sözleri üzerine konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da vatanın hiçbir zaman bölünmediğini, bundan sonra bölünmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek “Hükümetimiz insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmesinin uğraşını veriyor. Bir şekilde akan kan durmalıydı. Başbakanımız ve yetkili her kurum bu konu ile alakalı yapılması gerekenlerin en güzelini yaptılar. Ülkemizde kardeşçe yaşamanın çalışmaları yapılmaktadır. Ülkemiz ve Milletimiz birdir, bütündür ve hep böyle kalacaktır” dedi.


“KARDEŞÇE YAŞAMALIYIZ”

 Türkiye’de yaşayan herkesin kardeşçe yaşaması gerektiğini ifade eden Demirbağ “Aç kalsak da sefalet içinde yaşasak da birlik ve beraberliğimizi mutlaka sağlamak zorundayız. Çanakkale Şehitliğini birçoğumuz görmüşüzdür. Orada kefensiz yatan şehitlerimiz Adana’dan, Mardin’den, Erzurum’dan, Edirne’den, Muş’tan ve işin doğrusu her vilayetten binlerce insandan müteşekkil. Bu doğusuyla batısıyla bizlerin kardeş olduğumuzun işareti. Keşke Hükümetimizin terör konusunda bu gün yaptıkları,  35 yıl önce yapılmış olsaydı” diye konuştu.
 

 “SEBEBİ AK PARTİ’DİR”
 
 Demirbağ’ın konuşmasının ardından yeniden söz alan Necati Göktaş sözlerinin yanlış anlaşıldığını, Kürtlere karşı herhangi bir ithamda bulunmadığını, Kürtlük politikası adı altında pkk’nın yasallaştırılmasını eleştirdiğini ifade etti. “Benim anam Kürttür. Kürtlere sözüm yok. Elbette ki onlar bizim kardeşlerimizdir. Burada bile hep iç içe yaşıyoruz. Söylemek istediğim Kürtlük politikası adı altında pkk ya tavizlerin verilmiş olmasıdır. 1982 yılında İsrail’in güvenliği için Suriye’nin bölünmesi planlanmıştı. AK Parti hükümeti 1982 yılında planlananları bugün gerçekleştirdi. Türkiye’nin Suriye ile meselesi yokken neden bir batağın içine sürüklendi? 21 ay önce Suriye’de insanlar ölmüyordu. Ama şimdi her gün onlarca insan ölüyor” diyen Göktaş, bunların sebebini AK Parti olduğunu iddia etti.


 

“BU İTHAMLAR YANLIŞTIR”

Ortadoğu’nun öteden beri bir çıkmaz içerisinde olduğunu ifade eden Demirbağ “Bizim hükümetimiz zamanında Suriye’de bir savaş başladığı doğrudur. Mısır’daki savaşı bizim hükümetimiz mi başlattı? Ya Cezayir, Irak, Afganistan. Oralarda ki savaşları da mı AK Parti başlattı? Bu ithamlar yanlıştır” dedi.


 

“GELECEĞE UMUTLA BAKIYORLAR”

Kahvehane ziyaretinde konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da, kısa zaman önce Güneydoğu’dan geldiğini, halkın kardeşçe ve sorunsuz yaşadığını ifade ederek “Birçok şey abartılmaktadır. Güneydoğu’da insanımız gayet mutlu ve kardeşçe yaşamaktadır. Hiç kimsenin devletle sıkıntısı olmadığı gibi devletin de insanımızla bir sıkıntısı yok. Halkın dışında cereyan eden olayların da bir şekilde son bulacağına onlar da inanıyor. Geleceğe umutla bakmaya başladılar” dedi.


“7 KATIN ÜSTÜNDE KİMSE KAT İSTEMEMELİ”

 Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Kızılpınarlı vatandaşların imar durumu ile ilgili sorularını yanıtladı. Bazı vatandaşların Kızılpınar’da kat durumunun nasıl olacağı yönündeki sorularını cevaplayan Ertem “İmar konusunda kesinlikle bir beklenti içerisinde olmayın. Nerede kaç kat olacağı hususundaki çalışmalarımıza mayıs ayında başlayacağız. Çerkezköy’de kaç kat verilmişse burada da o kadar kat verebiliriz. Onun üzerine çıkma şansımız olmadığı gibi bunu bizden istememelisiniz. Yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermem. İmar konusunda Kızılpınar’da çalışmalarımıza başladığımızda durumu değerlendireceğiz. Bir cadde üzerinde bir bina 7 katlıysa yanındaki 3 katlı binayı 4 ya da 5 kata tamamlayacak şekilde düzenlemeler yapacağız. 7 katın üzerine kimse kat istememeli” diye konuştu.  


“FEVZİPAŞA NEYSE, KIZILPINAR DA ODUR”

 Çerkezköy Belediyesi’ne her gün kat şikâyeti nedeniyle iki üç kişinin geldiğini ifade eden Ertem “Fevzipaşa ya da Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ne ise bundan sonra Kızılpınar da aynıdır. İmarın eşit halde olması için çalışacağız. Fazla olmayacak, az fazlaya tamamlanacak. Bu konuda hiç kimse bir beklenti içerisinde olmasın. 20 yıl sonra Kızılpınar Çerkezköy’le bir bütün olacak. Bir yerde 7 kat diğer tarafta 4 kat hoş olmayan görüntülere neden olur. Bu nedenle tekrar Belediye Başkanlığına aday olsam da şimdiden hiç kimseye haksız bir kat artırımı sağlanmayacağını söylüyorum” dedi.


SORUNLARI DİNLEDİLER

 Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve beraberindekiler daha sonra da Dal Kıraathanesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. AK Partililer vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinlerken, belde sakinleri özellikle yolların bozuk olduğunu, çiftlik yollarında menfezlerin olmaması nedeniyle ulaşımın sağlanamadığını, çöplerin zamanında alınmadığını, çöp konteynırlarının eksik ya da bazı yerlerde olmadığını, sokak lambalarını yanmadığını, çiftlik su şebekesi çalışmalarının yarıda kaldığını, tarım alanlarının sürüler tarafından tahrip edildiğini, yazılmış olan cezaların tahsil edilmediğini ve su şebeke çalışmaları sonrasında hafriyatın rast gele yerinde bırakıldığını ifade etti. 
 

 “ALTYAPIDAN SONRA RAHAT EDECEĞİZ”
 
 Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, beldede henüz bazı hizmetler alanında eksikliğin olabileceğini, 2004 ile mukayese edildiği zaman, arada çok büyük farkların meydana geldiğini ifade ederek “Bazı konularda çalışmalarımız devam ediyor. Çöpler konusundaki sıkıntımızı aşmak adına temizlik şirketini değiştirdik. Bundan sonra çalışmalarımız daha esaslı olacak. Sokakların kazılması tamamen bizim irademiz dışında gelişiyor. Ana cadde üzerinde altyapı çalışmaları bitmesine rağmen abone kazı çalışmaları başladı. Bu bir süre daha devam edecek bir çalışmadır. Asfalt konusunda son noktayı koymamız ancak alt yapının tamamlanmasıyla söz konusu olacak” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10