“Adaletin temeli, adil yargılamadır”

5 Nisan Avukatlar Günü Çerkezköy’de düzenlenen törenle kutlandı. Dün saat 14.30’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz,

Çerkezköy 5.04.2013 20:34:00 0
“Adaletin temeli, adil yargılamadır”

 ÇELENK SUNDULAR

Nevzat Teker ve avukatlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Barosu Başkanı Nevzat Teker, “Bu gün, savunma mesleğinin mensubu olan avukatların, örgütlenmesinin kutlandığı bir gündür. Bu nedeni ile ciddi önem taşımaktadır. 1969 yılında Avukatlık kanunu uyarınca Türkiye Barolar Birliği kuruldu. Barolar Birliği’nin 11.8.1969 tarihli toplantısında tüm baroların 5 Nisan’da toplantı yapmasına karar verildi. 5 Nisan kutlamaları, Hukukçular Günü olarak kutlanıyordu” dedi.
 

“ADALETİN TEMELİ, ADİL YARGILAMADIR”

Hukuk devletinin temelinin adalet olduğunu ifade eden Teker “Adaletin temeli, bağımsız yargı, tarafsız yargıç prensibinden hareket ile adil yargılamadır. Adil yargılamanın temeli savunmaya dayanmaktadır. Savunmanın temel unsuru da avukatlardır. Savunması özgür ve güçlü olmayan yargılama, adil hüküm kuramaz. Savunmanın özgür olması, usul yasaları ile düzenlenir. Savunmanın güçlü olması ciddi hukuk eğitiminden geçmektedir” diye konuştu.
 

“ÜLKEMİZE ÇOK ŞEY KAZANDIRMAZ”

Üniversitenin bir yardımcı doçent kadrosu sağladığında bünyesinde bir Hukuk Fakültesi açabildiği ve bu nedenle faal 109 hukuk fakültesinin bulunduğu ülkemizde güçlü hukukçunun yetişemeyeceği kanaatinde olduklarını söyleyen Teker “Barolar, Hukuk Fakültesi açılmasını engelleyemez, ancak gerek hakimlik gerek avukatlık stajının ciddi olması yönünde çaba sarf edebilirler, sarf etmelidirler” dedi. Üniversite yöneticilerine de seslenen Nevzat Teker “Sizler ilim ve bilim kurumlarının başındasınız. Eğitim yuvasısınız. Eğitim, eğitici aracılığı ile verilir. Elinizde eğitici olmadığı halde, eğitim yuvası ilim ve bilim yuvası adı altında bir yardımcı doçent kadrosu ile fakülte kurmak, buralarda öğrenci eğitiyormuş gibi yapmak, mezun etmek bu güzel ülkemize çok şey kazandırmaz kanısındayız” dedi.
 

“EKSİKLERİ GİDERMELİYİZ”

“Tekirdağ yine bir 5 Nisan gününü Merkez ilçe, Çorlu, Çerkezköy, Hayrabolu ve Muratlı İlçelerinde fiziken uygun olmayan yapılan altında yargılama faaliyetlerini sürdürerek geçirmektedir” diyen Teker “Tekirdağ merkezi ve mahalli yöneticileri, ilimiz siyasileri, seçilmiş atanmış kim varsa bu tür eksikliklerin farkına varalım, diğer iller ölçeğinde aleyhimize olan bu farklılığı biran önce giderelim” ifadesini kullandı. Teker, tüm avukatların Avukatlar Günü’nü kutladı.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10