Sağlıklı gıda tüketimi anlatıldı

Kapaklı Anaokulu, sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlamak, temizlik ve hijyen kuralları göz önünde bulundurularak yaşam kalitesinin artırılmasını sağlamak ve öğrencileri spor yapmaya teşvik etmek a

Kapaklı 5.04.2013 20:36:00 0
Sağlıklı gıda tüketimi anlatıldı

 SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ

Velilerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiği düşünülerek, İlgili kişi ve kuruluşlarla işbirliğine gidilip konferans ve seminerlerin düzenlenmesi kararı verildi. Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden  “Sağlıklı Gıda Tüketimi” konulu seminer talebinde bulunulurken, proje kapsamında önceki gün velilere yönelik Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı gıda tüketimi” konulu seminer düzenlendi.
 

ÖMÜR BOYU DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Ziraat Mühendisleri Ferya Arslan Çolak, Evrim Altun Gül, Arife Ergin Kaleli, Kapaklı Anaokulu öğrenci velilerini bilgilendirirken, Ferya Arslan Çolak, yeterli ve dengeli beslenmenin küçük yaştaki çocuklarda alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini ifade etti. Çocukların eğitimin ilk basamağı olan evdeki almış oldukları yemek alışkanlıklarını ömürleri boyunca devam ettirdiğini belirten Çolak “Aileler çocuklarının sevdiği yemekleri yapmak yerine yeterli ve dengeli beslenme için nelerin yenmesi gerektiğini öğrenerek yemek öğünleri oluşturmalıdır. Çocuklarını da bu konuda bilinçlendirmelidir. Popüler olan diyet listelerini takip etmek son derece yanlıştır. Yaş, fiziksel aktivite, cinsiyet, sağlık durumu insanların diyetinde dikkate alınması gereken en önemli faktörlerdir Herkesin diyeti kendine has olmalıdır.Bunun içinde bir diyetisyen takibinde ve gerekliliğinde zayıflama konusunda halkımız dikkatli davranmalıdır” diye konuştu.
 

SADECE KARBONHİDRATLA BESLENMEK YANLIŞ

Çolak, yanlış beslenme alışkanlıklarının obeziteye yol açtığına dikkat çekerek sadece protein et, süt yumurta ile beslenmek ne kadar yanlışsa sadece karbonhidratla beslenmenin de o kadar yanlış olduğunu ifade etti. Arife Ergin Kaleli ve Evrim Altun Gül de bitki sağlığı konusunda insanların yabancı ot ve böcek ilaçları ile hormonları birbirine karıştırdığını belirtti. Kaleli ve Gül, komşuların kullandığı ya da çevreden duydukları bitki ilaçları kullanmak yerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne giderek bitkinin hastalığına göre ilaçlama yapılması gerektiği belirtti.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Seminerin sonunda konuşan Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ da eğitim talebinde bulunan Kapaklı Anaokulu Müdürü Sevinç Ayan’a, öğretmenlere ve seminere katılan velilere teşekkür ederek “Talepler doğrultusunda eğitimler için her zaman gönüllüyüz” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10