Mecliste Ertem-Dönmez gerginliği

Çerkezköy Belediye Meclisi, Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunu 7 eksikle toplanarak gerçekleştirdi. Bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü toplan

Çerkezköy 5.04.2013 20:39:00 0
Mecliste Ertem-Dönmez gerginliği

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

MECLİS 7 EKSİKLE TOPLANDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in başkanlık ettiği toplantıya mazeretleri bulunan Hasan İşcan, Süleyman Ak, Ziya Osmanoğlu, Mikail Ünlü, Edip Bülent Uğraş, Vehbi Demirtaş ve Asuman Azak katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardında meclis gündem maddelerinin okunmasıyla başlayan toplantının ilk gündem maddesinde belediyeye su borcu olanların ücretlerinin taksitlendirilmesi görüşüldü. Su ücretlerin belirli kademelerde 3 taksit halinde ödenmesini öngören Bütçe Komisyonu kararı, meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 

İMAR KOMİSYONU’NA GÖNDERİLEN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Tarife Komisyonu’nun oybirliği ile aldığı gelir tarifelerinin bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kararın meclis tarafından da oybirliği ile kabul edilmesinin ardından, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesine geçildi. Komisyonun oybirliği ile kabul ettiği Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 451 ada ve çevresi için hazırlanan imar planı değişikliği meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 

SANAYİ ALANLARI KONUT ALANINA ÇEVRİLDİ

Ambardere Mevkii 1388 ada 7 parsel ve çevresi, 1285 ada ve çevresi ile 1389 ada 10 parselde imar plan değişikliği yapılmasının komisyon kararı doğrultusunda oybirliği ile kabul edildiği meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise G. M. K. P. Mahallesi 1495 ve 1496 adalar için hazırlanan imar plan değişikliği talebi görüşüldü. Mevcut planlarda sanayi alanında görülen adaların 1/25000’lik planlarda ise Kentsel Gelişim Alanın olarak göründüğünü belirten İmar İşleri Müdürü Esra Hasanoğlu, “Bu alanların lejant değerleri değiştirilmeden Ticaret ve Konut alanlarına dahil edilmesi talep edildi” dedi. İmar Komisyonu’nun Faruk Bal ve Aktaş Güler’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile aldığı imar plan değişikliği kararı, meclis tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi.  
 

BLOK DERİNLİKLERİ 7 METRE ARTTIRILDI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Ahmet Biryol, Yılmaz Akıncı, Süreyya Akay ve Nusret Öngün’ün G.M.K.P. Mahallesi 410 adada imar plan değişikliği yapılması talebi görüşüldü. Bahse konu bölgede blok derinliklerinin 15 metreden 22 metreye çıkarılmasını ön gören İmar Plan Değişikliği talebi, komisyon ve meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.    
 

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Profilo Telra Mensupları Yapı Kooperatifi’nin İstasyon Mahallesi, 271 ada 1 parseldeki imar planı değişikliği talebi görüşüldü. Konut alanı fonksiyonu ile yapılaşma hakkı kazanan alanın orman alanı içinde görüldüğünü ifade eden Esra Hasanoğlu, “Yapılan İmar Plan değişikliği ile orman alanından çıkarılan 271 ada 1 parsel konut alanı lejantına geçirildi” dedi. Komisyonun oybirliği ile aldığı plan değişikliği kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.   
 

TİCARİ MAKSAT TAŞIDIĞI İÇİN REDDEDİLDİ

Meclisin bir sonraki gündem maddesinde ise G. M. K. P. Mahallesi 970 ad 1 ve 2 nolu parseller için hazırlatılan imar planı değişikliği konusu görüşüldü. Daha önce Kültür Tesis Alanı fonksiyonunda bulunan ve 1994’te encümen kararı ile Huzur Evi yapılmak kaydı ile Türk Metal Sendikası’na verildiğini anımsatan Belediye Başkanı Ali Ertem, “Komisyon oybirliği ile Kültür Tesis Alanı olan bu yerin Özel Eğitim ve Sosyokültürel Tesis Alanı lejantına alınmasını öngören plan değişikliğini, Ticaret maksatlı düşünüldüğü için reddetti. Burası trilyonluk bir yatırımın yapıldığı bir yer. Ben buranın başka bir sosyal amaçla da olsa değerlendirilmesi, çürümeye bırakılmaması taraftarıyım. Bu nedenle bu yerin önümüzdeki meclis toplantılarında tekrar görüşülmek üzere erteleme taraftarıyım” dedi. Ertem’in erteleme önerisi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. 
 

DÜKKANLAR 5, YAZIHANELER 10 YILLIĞINA KİRALANACAK

Yapımı devam eden terminal binasının yazıhanelerinin 10 yıllığına ve dükkânlarının da 5 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin komisyon kararı oybirliği ile kabul edilirken, konuyla ilgili bilgi veren Ali Ertem, “Bahse konu bölgedeki anayola Karayolları Müdürlüğü tarafından Tır Parkı ve Terminalin ortak kullanabileceği şık bir kavşak yapılacak” dedi. 
 

DERNEĞE GELİR SAĞLAYACAK

Çerkezköy Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi bünyesinde bulunan 4 dükkândan 1, 2 ve 3 nolu dükkânın satılması ve 4 nolu dükkânın da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne gelir kaynağı olması için 5 yıllığına kiralanmasına ilişkin Fen İşleri Müdürlüğü talebi, komisyon ve meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. 
 

KREDİ KULLANILMASIN, BÜTÇEDEN KARŞILANSIN

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Belediyesi’nin 2013 yılında gerçekleştireceği asfalt çalışmaları kapsamında kredi kullanması için Ali Ertem’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Atatürk Caddesi, Güveniş Caddesi ve Barbaros Caddesi başta olmak üzere ilçenin birçok noktasında toplam 147 bin 500 metrekare yol asfaltlanacak. Çalışmalar kapsamında 22 bin ton asfalt malzemesi kullanılacak” dedi. Çalışmalar kapsamında 3 milyon 500 bin TL kredi kullanılması için Ertem’e yetki verilmesi konusuna, komisyon üyelerinden Demet Eroğlu ve Yüksel Sevil, maliyetin kredi kullanarak değil, Fen İşleri Bütçesi’nden karşılanması gerektiği gerekçesi ile red oyu verdi. 
 

YOL YAPIMINA KARŞI DEĞİLİZ

Konuyla ilgili konuşan Yüksel Sevil, “Biz yol yapımına karşı değiliz. Biz de güzel yollarda yürümek istiyoruz. Fakat bahse konu maliyetin kredi kullanılarak karşılanmasını istemiyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü’nün 15 milyon TL’ye yakın bütçesi var. Daha yılın 3. ayını yeni geride bıraktık” ifadelerini kullandı.  
 

PİYASAYA 3,5 MİLYON BORCUMUZ VAR

Yüksel Sevil’e cevap veren Ali Ertem, “Kredi kullansak da bu krediyi yine bu bütçeden ödeyeceğiz. Bu işleri tüccar mantığı ile düşünmeniz gerekiyor. Bir işi peşin paraya yaptırmak mı işinize gelir yoksa aynı bedelle taksitlendirerek yapmak mı? Belediyeler çalışmalarını borçlanarak yaparlar. Şuanda piyasaya yaklaşık 3.5 milyon borcumuz var. Bunun dışındaki borçlar ise İller Bankası ve SGK’ya olan borçlardır. Bunları da her ay düzenli olarak ödüyoruz” dedi.
 

HİÇBİR CHP’Lİ BELEDİYE VERGİ YÜZSÜZLERİ LİSTESİNDE YER ALMIYOR

Başkan Ali Ertem, toplantıya katılan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez’e de talebi üzerine konu hakkında fikrini beyan etmesi için söz hakkı verdi. Belediye Başkanı Ali Ertem’in CHP’li meclis üyelerini baskı altına almaya çalıştığını iddia eden Metin Dönmez, “Ahmet Azcan’ın 25 dakika boyunca avukatlığını yaptınız. Fakat görüşlerini dile getiren meclis üyelerimi ise baskı altına almaya çalışıyorsunuz” dedi. CHP’li Belediyelerin de borcu olduğunu ifade eden Metin Dönmez, “Fakat hiçbir CHP’li Belediye vergi yüzsüzleri listesinde yer almıyor ve hiçbirinin de SGK’ya 14 milyon TL borcu yok” diye konuştu.    
 

İYİ NİYETİMİ İSTİSMAR ETTİNİZ

Metin Dönmez’in gündem maddesi dışında konular hakkında yorum yapmasına sinirlenen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Size verdiğim söz hakkını, iyi niyetimi istismar ettiniz. Bunun için size teessüf ediyorum. Ben size konuyla alakalı görüşlerinizi dile getirin diye söz hakkı verdim. Siz ise konuyu başka mecralara çekiyorsunuz” dedi. İlgili gündem maddesi CHP grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

ÇERKEZKÖY’E MODERN BİR HAMAM YAPILACAK

Umut Danış’ın tek katlı işyerlerinde uygulanacak olan yükseklik hakkındaki dilekçesinin oyçokluğu ile kabul edildiği toplantıda, daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü tarafından meclise sunulan ‘Hamam’ konusu görüşüldü. 967 adanın batı kısmında yer alan bin metrekarelik imar planlarına Sosyal Tesis Alanı olarak işlenmesi, bu alana yapılması planlanan hamamın 15 yıl yap işlet devret modeli ile yapılması Bütçe ve İmar Komisyonları ve meclis tarafından oybirliği kabul edildi.  
 

VELİKÖY MECLİSİNİN KARARI ONAYLANDI

Toplantının son gündem maddesinde ise Veliköy Belediye Başkanlığı’nın Islah OSB Revizyon İmar Planı’na yapılan itirazlar hakkındaki yazısı görüşüldü. Meclis üyeleri Veliköy Belediye Meclisi’nin konuyla ilgili aldığı kararı oybirliği ile onayladı. Bahse konu gündem maddesinin de karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Bir sonraki Çerkezköy Belediye Meclisi Toplantısı 3 Mayıs Cuma günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10