“Hemşire ve fizyoterapist ihtiyacı var”

Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü, Türkiye Bilimler Akademisi Üniversite Konferansları Dizisi kapsamında konuşmacı olarak TÜBA Üyesi Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustaf

Tekirdağ 7.04.2013 18:10:00 0
“Hemşire ve fizyoterapist ihtiyacı var”

 ÜLKEMİZ İHTİYARLAŞIYOR

Prof. Dr. Mustafa Solak Türkiye’de sağlık eğitiminin mevcut durumunu değerlendirerek “Türkiye’nin ciddi anlamda hemşire ve fizyoterapist ihtiyacı var. Ülkemiz toplu ihtiyarlaşıyor. Önlem almak zorundayız. Normal sağlık hizmeti almanın yanında fizyoterapist ihtiyacını da gidermek zorundayız” dedi. Prof. Dr. Solak Tıp Fakültelerinde eğitim öğretim türü ile sahip oldukları ekipmanlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Tıp fakültelerindeki kadavra eksikliğine dikkat çeken Prof. Dr. Solak, 70 fakültede 200 kadavra bulunduğunu belirtti.
 

SIKINTILARI DİLE GETİRDİ

Prof. Dr. Solak  hemşirelik alanında önlisans ve lisans olarak eğitim verilmesinin yarattığı sıkıntıları da dile getirerek, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hemşirelik fakültelerinde akademik personel ve öğrenci sayısı hakkında bilgilendirdi. Konferansa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, Veteriner Fakültesi Dekanı Şefik Kurultay, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10