Maceracı Çerkezköy’e geldi

Samanyolu Televizyonunun Maceracı Programı yapımcısı Murat Yeni, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi gösteri salonunda Çerkezköylülerle buluştu. Hayattan kesitlerle tarihi analiz eden usta sunucu, salonda bulunanlarÄ?

Çerkezköy 7.04.2013 19:28:00 0
Maceracı Çerkezköy’e geldi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi tarafından organize edilen talk show programı Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi gösteri salonunda yapıldı.

 

MACERACI ÇERKEZKÖY’DE

Önceki akşam saat 20.30’da başlayan programa, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce, Habip Bilgin, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel, Behçet Güven,  Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Başkanı Hakan Asbaş,  Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan, Hüseyin Yaşar, İl Meclis Üyesi Hasan Karaca, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Halk Eğitim Müdür Vekili Yalçın Memiş, Pera Villa Pastanesi İşletmecisi Şahin Aktürk, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

KURAN BENİM IŞIĞIM

Murat Yeni’nin Kutlu Doğum ve Çanakkale konularını esas alan talk Showu, neşeyle başlamasına rağmen tatlı bir hüzünle son buldu.  Murat Yeni,  geçmiş yıllarda çekilmiş olan programlarından görüntüler sunarak günümüz insanındaki merhamet ve Peygamber sevgisinin Çanakkale ruhunun günümüzde de varlığını koruduğuna işaret etti. Yeni, şiirler ve kendine özgü anlatım tarzıyla televole dünyasından kopmasına vesile olan üç ayrı anektodu salonda bulunanlarla paylaştı. 70 yaşındaki Hafize Nenenin 14 yaşındayken iki gözünü de kaybetmesine rağmen Kuranı Kerim-ı başkalarına okutarak hafize olması ve “Kuran benim ışığım, ben her yeri görüyorum” sözlerinin yer aldığı görüntüler,  salonda bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.
 

ASLINDA BİR BATAK

Ünlülerin yaldızlanmış dünyasının,  aslında bir bataklık olduğunu, bu bataklıktan kendisini çekip çıkaran etkenlerin ikincisinin ise 12 yaşındaki bir kız çocuğu olduğunu belirten Yeni “Anlatacağım ikinci olayın kahramanı 12 yaşlarında bir kız çocuğudur. Hafize Nene’de olduğu gibi bu kızın da çekim ekibimizden haberi yoktu.  Yürüyen çocuğun önünde motosikletimle durdum. Taşıdığı poşetin içinde ne olduğuna baktım. Bir deterjan poşeti. Yardıma muhtaç bir insana götürdüğünü söyleyip ağlamaya başladığını gördüm. O zaman Allah’a bana bir çocuk verecekse bu çocuk gibi merhametli olmasını diledim. Bu tablolar Çanakkale ruhunun yaşadığının en bariz örnekleridir.” dedi.
 

KENDİMİZDEN ÇOK BAŞKALARINI DÜŞÜNMELİYİZ

Kişinin kendinden çok başkasını, kendi çocuğundan daha fazla başkalarının çocuklarını koruyup gözetmesinin inancımızın bir gereği olduğunu belirten Yeni,  aynı şekilde yıllar önce çekilmiş programlarından bir bölümünü daha izleyenlerle paylaşarak kişinin kendinden çok başkalarını düşünmesini görüntüler eşliğinde anlattı.  Bulunduğu yerden bir başkasının yardımı olmaksızın kalkamayan ve en ufak bir eylemde kemikleri kırılgan bir yapıya sahip olan gencin birilerinin sırtında dolaşarak topladığı yardımlarla dört üniversiteliyi okuttuğuna dikkat çeken Yeni, bedensel engelli gencin kumbarasında biriktirdiği paraların devede kulak olduğuna asıl yardımların hayırseverler tarafından arabalarının, arsalarının satılarak yapıldığını ifade etti. Halk Eğitimi Merkezi Salonunda gerçekleştirilen program,  önce kahkahalarla başlamasına rağmen tatlı düşüncelerle son buldu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10