Sağlıklı nesillerle, sağlıklı bir gelecek

‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, insan hayatının vazgeçilmez ve paha biçilemez unsurlarının başında sağlığın ge

Çerkezköy 7.04.2013 19:28:00 0
Sağlıklı nesillerle, sağlıklı bir gelecek

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ dolayısıyla bir açıklama yaptı.

 

HER YIL KUTLANIYOR

Dünya Sağlık Örgütü Anayasası’nın kabul edildiği günden bu yana her yıl nisan ayının yedinci gününün ‘Dünya Sağlık Günü’ olarak kutlandığını ifade eden Ertem “Bu kapsamda Dünya Sağlık Örgütü her yıl güncel bir konuyu gündeme taşıyarak çözüm yolları ve önerileriyle birlikte tüm dünyada bilgilendirme etkinliklerinin yapılmasını teşvik etmektedir’’ dedi.
 

BÜTÜN OLARAK ELE ALINIR

Sağlığın beden ve ruh sağlığı olarak bir bütün olacak şekilde ele alındığını dile getiren Ertem “Dünya Sağlık Örgütü’nün de tanımladığı gibi sağlık; herhangi bir hastalık ve güçsüzlük halinin olmaması ve bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan tam bir iyi olma durumudur. Bu nedenle sağlık, ülkelerin geleceği açısından çok önemli bir konumda yer almaktadır. Dünya ülkeleri arasında başarılı bir ülke olabilmenin yolu da sağlıklı nesillerden geçer. Bu nesillerin oluşmasında ise sağlık personellerinin çok büyük emeği olduğu gibi, öğretmen ve eğitimcilerin, siyasilerin ve yerel yönetimlerin de sorumluluğu büyüktür” diye konuştu.
 

İÇME SUYU ANALİZLERİ YAPILIYOR

Bizler de Çerkezköy Belediyesi olarak gelecek nesillerin her konuda sağlıklı olmaları açılarından üzerilerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyleyen Ertem “Bu kapsamda sosyal bakımdan yaptığımız çalışmaların yanı sıra yine toplumun tüm kesimini etkileyen içme suyu analizlerini de sık sık yaptırıyor, konu hakkında sağlık kuruluşlarınca raporlar tutturuyoruz” dedi. Her konuda sağlıklı bir gençlik olduğu müddetçe ülkenin her daim ileriye doğru başarı ve azimle yol almaya devam edeceğini belirten Ertem “Herkesin ‘Dünya Sağlık Günü’nü kutluyor, hastalarımıza acil şifalar, tüm sağlık çalışanlarına ve geleceğimizin yetişmesinde katkıda bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10