Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi

Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığından dolayı ertelenen Kızılpınar Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Komisyon üyelik seçimlerinin yapıldıÄ

Çerkezköy 8.04.2013 20:10:00 0
Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.

 

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İbrahim Eren ve Yavuz Kütük dışındaki diğer tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantıyı açmadan önce bir konuşma yapan Başkan Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Vatandaşların bozuk yollardan yana sıkıntıları bulunduğunu belirten Korkmaz “İlçe Belediye Başkanı Ali Ertem ve İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ beldemizde bulunan kahvelere ziyaretler düzenliyorlar. Vatandaşlarımız ise bu kahve ziyaretlerinde yolların durumundan şikayetçi olduklarını ifade ediyorlar. Su ve doğalgaz çalışmaları devam ettiğinden dolayı yolları yapmıyoruz. Bu yolları bu haliyle yaparsak vatandaşımıza ihanet etmiş oluruz” diye konuştu.
 

TEPKİ GÖSTERDİ

Kızılpınar Belediyesi hakkında konuşan kişiler için de tepkisini dile getiren Korkmaz “Biz Kızılpınar Belediyesi olarak yaptıklarımızın hesabını kuruşu kuruşuna veririz. Kızılpınar’da 2004 yılından itibaren hizmetin kesilmediğini bütün vatandaşlarımız görüyorlar. Çöp konusunda sıkıntılarımız bulunuyordu. Bunu da ihaleye çıkarttık. Ben belediye başkanı olarak kimseden bir şey saklamadım. Sağda solda dedikodu yapmak yanlıştır. Vatandaş kimin hizmet ettiğini gayet iyi biliyor” dedi.
 

 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının 2.gündem maddesinde 2012 yılı faaliyet raporu görüşülürken, faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında meclise birinci başkan vekili Ramazan Çokbilir başkanlık etti. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz kürsüye gelerek 2012 yılı faaliyet raporunu okudu. Kızılpınar Belediyesi’nin 2012 yılı faaliyet raporu Ali Kaya Bektaş ve Nihat Malkoç’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Meclis toplantısının 3.gündem maddesinde ise yol üzerinde kalan binanın kamulaştırma kararının alınması görüşüldü. 198 ada 7 nolu parsel üzerinde Ömer Avcı’ya ait alanda Selim Bahar’ın yol açma talebi oy birliği ile İmar Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin bir sonraki maddesinde de ücret tarifeleri komisyonu seçimi yapıldı. Ücret Tarifesi komisyonuna Celal Yeşilyurt, Hüseyin Şenses, Ali Kaya Bektaş, Ramazan Çokbilir ve Pir Murat Gök oy birliği ile seçildi. Bütçe ve Planlama Komisyonu üyeliklerine de Cevdet Öztürk, Ramazan Çokbilir, Hüseyin Şenses, Ahmet Günay ve Pir Murat Gök seçilirken, oylamada Nevzat Teker red oyu kullandı. İmar Komisyon üyeliği seçimleri sonucunda İmar Komisyonu’na da Celal Yeşilyurt, Hüseyin Şenses, Pir Murat Gök, Ramazan Çokbilir ve Ali Kaya Bektaş oy birliği ile seçildi.
 

ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİMİ YAPILDI

Gizli oylama ile yapılan Encümen Üyeliği seçimi sonucunda da encümen üyeliğine Cevdet Öztürk ve Hüseyin Şenses aday oldu. Yapılan oylamada Hüseyin Şenses 8, Cevdet Öztürk 7 oy aldı. Aday olmayan Pir Murat Gök’e de meclis üyeleri tarafından iki oy çıktı.
 

ŞEHİR DIŞI ARAÇLARDAN 30 TL ALINACAK

İlgili gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı öncesi meclise sunulan önergeler ve dilekçeler görüşüldü. Faruk Korkmaz tarafından verilen dilekçede belediyece gösterilecek olan toprak döküm sahasına dökülecek inşaat toprağı dökümler için kamyon başına alınacak ücretler belirlendi. Yapılan oylama neticesinde şehir içi kamyonlardan döküm başına 15 TL, şehir dışından gelen kamyonlardan ise döküm başına 30 TL alınması oy birliği ile kabul edildi. Yine Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından verilen önergede revizyon imar çalışmaları nedeniyle durdurulan bina inşaat ruhsatlarının revizyon çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle aynı şekilde mevcut imar durumuna göre inşaat ruhsatlarının verilmesi hususu karara bağlandı. Revizyon imar planı yürürlüğe girmediğinden dolayı 2006 yılında verilen kararın devam etmesi Ali Kaya Bektaş, Celal Yeşilyurt ve Nihat Malkoç’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent liderliğinde 7-11 Mayıs tarihlerinde İtalya’nın Roma ve Venedik şehirlerinde belediyecilik alanında son yenilikleri ve çalışmaları takip etmek başarılı uygulamaları yerinde görmek amacıyla bir teknik ve temas inceleme programı düzenlenmiş olduğundan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın bu geziye katılması hususunda yurt dışı izninin verilmesi konusundaki önergesi görüşüldü. Faruk Korkmaz’ın bu geziye tek başına gitmesine bazı meclis üyeleri tepki gösterirken, yapılan değerlendirme neticesinde Başkan Korkmaz ile birlikte meclis üyelerinin de gitmesi kararlaştırıldı. Yapılan oylamada yapılacak geziye Nihat Malkoç, Celal Yeşilyurt, Ahmet Günay, Nevzat Teker’in gitmesi de oy birliği ile kabul edildi.
 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Gündemin son maddesinde ise Mahmut Korkmaz tarafından verilen dilekçe karara bağlandı. Okunan dilekçede, “Kızılpınar Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Çerkezköy Caddesi üzerinde bulunan Rüzgar Halı Sahasının sel felaketinden dolayı zarar gördüğü ve bu zarardan dolayı halısının ve bazı demirbaş malzemelerinin yenilendiği ve diğer kapalı alanların yetersiz olduğundan dolayı proje tadilatına gidilerek yol cephesinde yeni bir proje hazırlanmıştır” denilerek bu sebeplerden dolayı yapılan ve yapılacak harcamalar nedeniyle kalan süre zarfından telafisi olmadığından sürenin uzatılması talep edildi. İlgili dilekçede oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10