“Polis, toplumun desteğini almadan başarılı olamaz”

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168.yıldönümü dolayısıyla bazı kuruluşlar Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Çerkezköy 10.04.2013 20:04:00 0
“Polis, toplumun desteğini almadan başarılı olamaz”

 ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen ilk ziyarette Özel Gülerçin Koleji Koleji öğretmenleri Mehmet Türkmen, Mehtap Kıycıoğlu ile beşinci sınıf öğrencileri İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’ın gününü kutladılar. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak öğrencilerin soruları karşısında zaman zaman terledi.
 

ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Öğrencilerin “Polisliği neden seçtiniz” sorusunu cevaplayan Kocabıçak “Ben bu mesleği çok sevdiğim için polis oldum. Bu mesleğe ve üniformaya her zaman saygım olmuştur” dedi. Nasıl polis olunacağını soran öğrencilere cevap veren Kocabıçak “Polis olmak isteyenler liseden sonra üniversite sınavına girip yeterli bir puan aldıktan sonra  Polis Meslek Yüksekokulu sınavına giriyorlar. Bu okulu iki yıl okuduktan sonra polis olabiliyorlar. Rütbeli olmak isteyen öğrenciler ise ortaokuldan sonra polis kolejine, liseden sonra okumak isteyenler ise Polis Akademisini kazanmaları gerekiyor. Ayrıca son dönemlerde üniversite mezunu olup da kendi mesleğini icra etmeyenler ise polisliği tercih edebiliyorlar” dedi.
 

“GÜVENLİĞİNİZİ SAĞLIYORUZ”

Toplum Destekli Polis hakkında da öğrencileri bilgilendiren Kocabıçak “Toplum Destek Büro Amirliği 5 yıldır Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. Polis toplumun desteğini arkasına almadan başarılı olamaz. İnsanları bu işi yaparken bazı şeylere ikna ve inandırmak zorundasınız. Bizler toplum destekli polis olarak gerek muhtarlarımız gerek bürokratlarımız ile istişare içine girerek yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Öğrencilerin “Mesleğinizin zorlukları nelerdir” sorusuna da cevap veren Kocabıçak “Bizler sizlerin can, mal, huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gece gündüz çalışan personeliz. Bayramlarda ve önemli günlerde sizler rahat bir şekilde aileleriniz ile birlikte olurken, biz polisler 24 saat çalışıyoruz. Yani polisler olarak ailemize ve yakınlarımıza görev yaptığımız süre zarfından fazla zaman ayıramıyoruz” dedi.
 

“18 YILDIR GÖREV YAPIYORUM”

18 yıldır görev yaptığını belirten Kocabıçak “26 yıldır bu şanlı üniformayı giyiyorum. Bu polislik mesleğini severek yapan bir kişi her zaman görevini layıkı ile yerine getirir. Ben meslek hayatımda İstanbul, Elazığ ve Bilecik’te görev yaptım. Çerkezköy’e de uzun yıllar hizmet etmek için elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz ” dedi.
 

ÖZEL ÇERKEZKÖY HASTANESİ’DE ZİYARET ETTİ

Özel Gülerçin Koleji’nin ardından saat 14.00’da da Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Türker, Başhekim Yardımcısı Opr.Dr. İrfan Tombalak ve Hastane Müdürü Alper Atasoy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’ı ziyaret etti. Ziyarette Özel Çerkezköy Hastanesi yetkilileriyle İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak Çerkezköy'ün sağlık ve emniyet sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu. 
 

POLİS HAFTASINI KUTLADILAR

Namık Kemal Bulvarı üzerinde yapımı süren hastane hakkında bilgilendirmede bulunan Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Türker “Trakya’nın en büyük hastanesi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ekim ayında hastanemizi Çerkezköy’e ve bütün Trakya’ya kazandırmak istiyoruz” diye konuştu. Karşılıklı sohbetin ardından Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, Başhekim Yardımcısı Op.Dr. İrfan Tombalak ve Hastane Müdürü Alper Atasoy, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak  ve tüm emniyet mensuplarının Polis haftalarını kutlayarak makamdan ayrıldılar.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10