Fırıncılara gıda hijyeni anlatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince Muratlı’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda fırın çal

Muratlı 12.04.2013 17:43:00 0
Fırıncılara gıda hijyeni anlatıldı

 EĞİTİME 21 KİŞİ KATILDI

Eğitimde ‘’Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler-bulaşma ve bozulmalar, personel-iş yeri, ekipman ve hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı gibi farklı konular hakkında” fırın çalışanlarına bilgi verildi. 21 kişinin katıldığı eğitimin sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan fırın çalışanlarına 5 yıl süre ile geçerli olacak hijyen eğitim belgesi verildi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10