Vali Yerlikaya köylülerle buluştu

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ’daki köylere gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor.

Tekirdağ 14.04.2013 15:06:00 0
Vali Yerlikaya köylülerle buluştu

 KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

Önceki gün Tekirdağ Merkez’e bağlı bazı köyleri ziyaret eden Vali Yerlikaya, ziyaretlerine merkeze bağlı Karahalil köy'ü ile başladı. Yerlikaya, Muhtar Selami Durmuş ve köy halkı ile bir süre köy kıraathanesinde sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. Tekirdağ’ın köylerinin, özellikle tarım ve hayvancılık için en elverişli şartlara sahip yerler olduğunu belirten Yerlikaya, köylülere çalışmalarında kolaylık diledi.
 

 

KÖYLÜLERİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ve beraberindeki kurum müdürleri ile Karabezirgan köyünü de ziyaret eden Yerlikaya, Muhtar Necati Sav ve köy halkı ile bir araya geldi. Köylülerle sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen Yerlikaya, ziyaretlerini merkeze bağlı Karacamurat köyü ile sürdürdü. Köy muhtarı Selami Bandur ve köy sakinleri ile bir süre sohbet eden Yerlikaya, köylülerin sıkıntılarını ve taleplerini de dinledi.
 

İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ali Yerlikaya Karahalil, Karabezirgan ve Karacamurat köylerinin ardından beraberindekiler ile birlikte, Kazandere köyünü ziyaret etti. Burada köy muhtarı Mehmet Güner ve il genel meclisi üyesi Şaban Ergen ile köylüler tarafından karşılanan Vali Ali Yerlikaya, köy konağı önünde köy halkı ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vali Yerlikaya, Bulgaristan Dobromirka’dan 1887 yılında göç yoluyla köye gelenlerin de resminin yer aldığı panoyu inceleyerek devamında köyün eski okul binasındaki eğitim odasında da incelemelerde bulundu.
 

DEĞERLENDİRMELER YAPTI

Daha sonra merkeze bağlı Kaşıkçı köyünü ziyaret eden Yerlikaya, ziyaretinde köy muhtarı Münir Bilgin ve köy halkı ile sohbet etti. Köylülerin sorunlarını da dinleyen Yerlikaya, daha sonra beraberindekiler ile köyü gezdi. Taşumurca köyünü de ziyaret eden Yerlikaya, köy muhtarı Musa Sancar ve köy halkı ile köy kahvesinde bir süre sohbet etti. Yerlikaya, köy ekonomisini teşkil eden; tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 

ŞEHİT AİLESİNİ DE UNUTMADI

Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve beraberindekiler ile birlikte son olarak Selçuk köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Coşkun Akgün ile oda başkanları ve köylüler tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, köy halkı ile sohbetinin ardından 1989 yılında Şırnak İli Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen İbrahim Eti’nin ailesini de ziyaret etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10