Bakanlık devreye girdi

Tekirdağ'da bulunan yaşlı ve engellilerin kaldığı özel bakım merkezinde, bir engelli yakını tarafından cep telefonuyla çekilen görüntülerin basında yer alması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl?

Tekirdağ 15.04.2013 18:59:00 0
Bakanlık devreye girdi

 İNCELEME YAPTI

Bakan Fatma Şahin, olayı incelemesi için müsteşar yardımcısı Gazi Alataş'ı görevlendirdi. Denetim Hizmetleri Başkanı Ahmet Tüzemen ve Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş, beraberinde Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Resul Darama ile birlikte Barbaros Beldesi'ndeki özel bakım merkezinde inceleme yaptı. 
 

YERİNDE İNCELEDİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Müsteşar Yardımcısı Alataş, söz konusu bakım merkezini yerinde incelediklerini ifade ederek “Her şey mükemmel diyemem, ancak görüntülerdeki hastanın yaraları iyileşmiş olarak gördük ve bir çok eksiklik giderilmiş. Basında yer alan görüntüler 3 Mart tarihinde çekilmiş. Bakımevi ile ilgili haberlerin internette yer alması üzerine konuyu yurt dışından takip eden bakanımızın emirleri doğrultusunda bu olayı yerinde incelememiz için görevlendirildik. Ankara'dan merkezi incelemek için Tekirdağ'a geldik. Merkezi inceledik. Görüntüler 3 Mart tarihinde çekilmiş” bilgisini verdi.
 

HASTALARLA GÖRÜŞTÜK

Alataş, Tekirdağ Valiliği'nin görüntüleri izledikten sonra gerekli incelemeyi yaptığını ifade ederek “Bu görüntülerden valimizin ve vali yardımcımızın haberi olmuş ve kendileri de gerekli incelemeyi daha öncede yapmışlar. Yapılan incelemeler sonucunda bakım merkezi koşulları oldukça düzeltmiştir” dedi. Görüntülerdeki hastalarla tek tek görüştüklerini ifade eden Alataş “Hastaların sağlık durumları iyiydi. Görüntülerdeki yatak yaraları iyileşmişti. Ancak yatak yaraları çok zor iyileşen yaralardır, valilik buradaki durumu birebir takip ediyor. Tabi her şey mükemmel değil. Bu tip bakım merkezlerinin daha farklı statülerde olması gerekir. Bakanlık olarak özel bakım merkezleri ile ilgili yeni yönetmelik çalışmaları yapıyor. Kurumlardan görüşler alındı. Yakın zaman içerisinde yeni bir yönetmelik yayınlanacak. Bakanlık olarak sistemi komple değiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Alataş, bu tip aksaklıkların yaşanmaması için bakanlığın konuyu hassasiyetle takip ettiğini ifade etti.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10