Tedavi için Amerika’ya uçtu

6 Nisan günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ziyareti sırasında Amerika'da tedavi müjdesini verdiği Refiye Yılmaz, Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesi’ne gitmek üzere Tekirdağ'daki evinde çan

Tekirdağ 15.04.2013 18:59:00 0
Tedavi için Amerika’ya uçtu

 TEDAVİ MÜJDESİ VERMİŞTİ

Amerika'da tedavi göreceği için çok mutlu olduğunu belirten Refiye Yılmaz “Uzun bir tedavi süreci beni bekliyor. Türk halkı ve Sağlık Bakanlığı ve basın sayesinde imkansız gibi görünen bir ilki başardım. Sayın Valim Ali Yerlikaya adeta babam gibi benim için çırpındı. Kendisine sonsuz teşekkürler ediyorum. İnşallah sağlığıma tekrar kavuşacağım. Buradaki herkesi çok özleyeceğim. Sağlıklı bir insan olarak ülkeme geri dönmeyi umuyorum” dedi. Ardından Refiye Yılmaz, babası Mustafa, annesi Esma Yılmaz ve yakınları ile birlikte özel bir otomobille İstanbul'a gitti. Refiye Yılmaz ve ailesi, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 16.25'de Amerika'ya uçtu.
 

REFİYE’Yİ ABD’YE ‘ÇARŞI’ UĞURLADI

GARDNER Sendromu rahatsızlığı nedeniyle bağırsağı alınan 24 yaşındaki Refiye Yılmaz ince bağırsak nakli için ABD’ye gitti. Refiye Yılmaz, annesi Esma Yılmaz, aile yakınları ve çok sevdiği Beşiktaş taraftarları tarafından uğurlandı.
 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM

ABD yolculuğu öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan 24 yaşındaki Refiye Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun kendisini ziyaret ettiğini anımsatarak, “Sağlık Bakanımız, bu sabah beni bir kez daha aradı ve 'Bugün seni yakından takip edeceğim Refiye kızım. En iyi şekilde tedavini tamamlanıp, yine en iyi şekilde geleceksin. Ben de senin evine ziyarete geleceğim' dedi. Buradan ona teşekkür ediyorum. Devletimizin bana verdiği sözlerine yerine getireceğinden eminim ben de sağ salim ABD’den Türkiye’ye dönmek istiyorum” dedi.
 

ONLAR BENİM YÜZÜMÜ GÜLDÜRDÜ

Kendisini uğurlamaya gelen Beşiktaşlı taraftarlara teşekkür eden Refiye Yılmaz, “Jale ablama, Birol'a ve tüm Beşiktaşlı taraftarlara teşekkür ediyorum. Beni hiç tanımadan, görmeden sesime ses verdiler. Bu yola gelmemde onların da çok büyük destekleri vardı. Orada olsam da biliyorum ki onlar, desteğini benden çekmeyecek. Allah onlardan razı olsun, Rabbim onlara hiçbir zaman hiçbir engel çıkarmasın. Onlar bambaşkadır. Ben ağladım, onlar ağladı. Ben güldüm onlar güldü. 'Sabret, olacak az kaldı kızım' dediler. Hep onların ve Türk halkının dualarıyla buraya kadar geldim. Çok farklı bir duygu. İnşallah ben de sağ salim gidip geleceğim. Allah’ım dönüşte yine aynı bu şekilde karşılanmak nasip etsin” diye konuştu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10