Yeni caminin temeli törenle atıldı

Bir süre önce yıktırılan Çerkezköy Fevzipaşa Merkez Cami’nin yerine yapılacak olan yeni caminin temeli pazar günü düzenlenen törenle atıldı.

Çerkezköy 15.04.2013 19:00:00 0
Yeni caminin temeli törenle atıldı

 PROJESİ BELEDİYEDEN

Fevzipaşa Merkez Camii yaklaşık bir ay önce yıkılarak yeni cami inşasına başlanmıştı. Projesi Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından çizilen caminin 357 metrekare alan üzerine kurulduğu ifade edildi.  Yeni caminin temel atma töreni pazar günü saat 16.30’da gerçekleştirildi. Törene Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Kutlu Doğum programı nedeni ile Çerkezköy’de bulunan Mustafa Akgül, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk, Fevzi Paşa Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Altındirek ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 

VATANDAŞIN YARDIMI BEKLENİYOR

Ramazan ayında giriş katının ibadete açılması planlanan Fevzipaşa Merkez Camiinin yapımı için 1 milyon TL paraya ihtiyaç olduğu ifade edildi. Vatandaşın yardımlarını beklediklerini ifade eden Dernek Başkanı Mustafa Altındirek “Caminin bitirilmesi ancak vatandaşlarımızın yardımlarıyla mümkün olabilir. Bu nedenle gerek nakdi, gerekse malzeme yardımlarının yapılmasını bekliyoruz” dedi. 
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10