Ödül töreni 23 Nisan’da

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ve Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman düzenlediği basın açıklamasında “Aydınlık Bir Gelecek için Çerkezköy Okuyor”

Çerkezköy 16.04.2013 20:02:00 0
Ödül töreni 23 Nisan’da

 ÖNERİ OLARAK SUNULDU

Dün Belediye Meclis Salonu’nda saat 12.00’da gerçekleşen toplantıda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli “Aydınlık Bir Gelecek için Çerkezköy Okuyor” projesi hakkında bilgi verdi. Projenin kent konseyine öneri olarak sunulduğunu belirten Gayretli “Gelen öneriyi Kent Konseyi üst kurulu kabul etti. Kabul edilen öneriler belediye meclisine ve ilgili birimlere aktarıldı. Orada kabul gören önerilerde hayata geçirilmeye başlandı. Bize gelen önerileri önemine göre sıraladık. Bunlardan ilk her grubun birinci sıraya aldığı öneriyi üzerinde çalışmalar başlatıldı” dedi.
 

“ÖRNEK ALINMASINI İSTEDİK”

“Aydınlık Bir Gelecek için Çerkezköy Okuyor” projesinin çocuk meclisinin faaliyet planında birinci önerisi olduğunu belirten Gayretli “Okuma, okuduğunu anlama, anladığını ifade etme bizim ilkokuldan üniversiteye ve yaşam hayatımızda büyük bir yer tutan olgudur. Ülke olarak okuma alışkanlığımız azaldı. Bu alışkanlığı ise okullarda çocuklarla başlayalım dedik. Bu sayede çocuklarımız okumayı daha çok sevecek, hem onları çeşitli ödüllerle teşvik edici unsurlarla okuma alışkanlığını kazandırmak, ailesine örnek olmak, okuma alışkanlığına katkı yapacak diğer bireyleri kazandırmak için projeyi hayata geçirdik” diye konuştu. 
 

“ÜÇ YIL DEVAM EDECEK”

Öğrencilerde okuma alışkanlığı kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Gayretli “Bizim meclis olarak bakış açımız, sınavlarda artık çocuklar okuduğunu anlayamadığı için başarısızlık oranı yüksek oluyordu. Öğrencilerimiz sınavlarda çok uzun paragraflı sorularda zorlanıyordu ve konudan uzaklaştırılıyordu. Biz hızlı okuma, okuduğunu anlayabilmeyi geliştirebilirsek hayatımızın her yönünde başarılı olmamıza katkısı olacağı bilinci ile bu projeyi hayata geçirdik. Bu uygulama 23 Nisan’da bitmeyecek ve önümüzdeki üç yıl boyunca da uzun süre devam edecek.  Bunun ilkini taze beyinlere okuma alışkanlığını kazandırmak için belediye ve kent konseyi olarak bu projeyi öne aldık” ifadesini kullandı. 
 

17 OKULA 2 BİN 600 KİTAP DAĞITILDI

Gerçekleştirdikleri projeye merkezde bulunan köyleri de dahil ettiklerini ifade eden Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman “Pınarca, Bahçeağıl ve Yanıkağıl köylerimiz ile merkezde bulunan toplam 17 okulumuza 2 bin 600 kitap dağıtıldı. Önümüzdeki sene doğal olarak Veliköy ve Kızılpınar’ı da bu projeye dahil edeceğiz. Projeye başlarken amacımız öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, ilçemizin akademik başarısını artırmaktı. Bu projede sekiz kitabı dört beş kere okuyan öğrencilerin olduğu duyumunu aldım. Çocuklarımız 27 Kasım’da başlayan bu projede zamanını kitap okuyarak geçirdiler. Bizler açısında da gayet başarılı bir proje oldu. Çocukların birçoğu kitaplara ulaşamıyorlardı. Fakat kitapları okullara teslim ettik. Okul kütüphanelerinden rahatlıkla raflarda buldular” dedi.
 

ÇAĞIMIZDA İLETİŞİM GELİŞTİ

Projedeki diğer amaçlarının okulların kütüphanelerini kitap yönünden zenginleştirmek olduğunu söyleyen Akman “Okunan kitaplar okullarımızda kalacak. Bir okula gittiğimizde kütüphanelerine 250 kitap verdim. Bizim kütüphanemizde de bu kadar kitabımız yok deyince çok duygulandım. O kitapları vermekten dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Zenginleştirilmesi olarak vatandaşlar olarak bizlerde katkıda bulunabiliriz. Çağımızda iletişim gelişti. Ancak kütüphanelere olan ihtiyaç bitmedi. Herkesin evinde böyle imkanları yoktur. Öğrenciler bu yüzden kütüphanelerden faydalanma inancında oluyorlar” ifadesini kullandı.
 

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Kitapların seçiminde Türkçe ve sınıf öğretmenlerinden komisyon kurduklarını belirten Akman “Komisyon üyelerimiz kitapları belirlediler. Öğrencilerin sevebileceği ve hoşuna gidebileceği kitaplar yönünde tercihte bulundular. Bu arkadaşlardan her kitaptan 10’ar soru çıkarıp 3-4 sınıflara 80, 5-6-7-8’inci sınıflara 100 soru çıkardılar. 13 Nisan’dan 3 ve 4’üncü sınıflar sınava tabi tutuldular. Hafta sonunda ise 20 Nisan cumartesi günü 5-6-7-8’inci sınıfların sınavı ÇTSO Lisesi’nde olacak. Sınav sonucunda dereceye giren 3 ve 4’üncü sınıfların birincisine laptop, 5-6-7-8’inci sınıfların ilk üçüne laptop, dördüncü, beşinci ve altıncı olan öğrencilere netbook bilgisayar, yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu olan öğrencilere ise küçük altın verilecek. Yarışmada dereceye giren ilk 120 öğrenciyi ise İstanbul’da geziye götüreceğiz” dedi.
 

ÇOCUK ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin başlatmış olduğu bu projenin ödüllerini vermek için gece düzenleyeceklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli “İleride çocuk şenliğine dönüşecek olan başlangıcın ilk etabını 23 Nisan akşamı gerçekleştireceğiz. İleride bu etkinliği uluslar arası şenliğe kavuşturacağız. Bunun ilk temelini 1.Çocuk şenliğinde çocuklarımıza güzel bir gece yapacağız. Programda Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi korosu, öğretmenlerden oluşan folklor ekibi, Cumhuriyet Ortaokulu dans grubu sahne alacak. Programda ayrıca Saray 75.Yıl İlköğretim Okulu ritim saz grubu ile uluslar arası bazda Bosna Hersek Grubu Folklor ekibi davetlilere unutulmaz bir gece yaşatacaklar. Programa Bosna Hersek grubu öğrencileri Çatalca Belediyesi’nin katkıları ile gelecekler. Bu hazırlıkların yapılmasında destekleri olan Çerkezköy Belediyesi ve fabrika yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10