Sarıoğlu, güven tazeledi

2005 yılından bu yana Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ömer Sarıoğlu ve ekibi yeniden ÇOSB Yönetimi’ne seçildi. Faaliyet ve Denetleme raporların

Çerkezköy 16.04.2013 20:04:00 0
Sarıoğlu, güven tazeledi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin dün yapılan 11. Olağan Genel Kurulu sonrası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu tekrar başkanlığa seçildi.

 

DİVAN KURULU OLUŞTURULDU

Yeterliği çoğunluğun sağlanmasının ardından başlayan 11. ÇOSB Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu yaptı. Katılımlarından dolayı üyelere teşekkür eden Sarıoğlu, Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını temenni etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden Genel Kurul’da daha sonra Divan Kurulu oluşturuldu. Verilen önerge ile Divan Başkanlığı’na Ramiz Orhan Ermeç, Divan Üyeliklerine de Mustafa Erdin ve Saim Buyruk’un seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 

FAALİYET RAPORU’NU ÖZDOĞAN OKUDU

Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından Faaliyet Raporu’nun okunmasına geçildi. 2012 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından okundu. Raporu görsel öğelerle anlatan Özdoğan, bir yıl boyunca yaptıkları yol, altyapı ve üst yapı çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 
 

20 DAİRELİ EMNİYET BİNASI YAPTIK

İlk olarak Üst Yapı İnşaat Şefliği faaliyetleri hakkında bilgi veren Mehmet Özdoğan, “Beton yol çalışmaları kapsamında Fatih Bulvarı, Bayrak Sokak, Turkuaz Sokak ve Arıtma Tesisi giriş yoluna toplam 17 bin 500 metrekare beton yol çalışması yapıldı. Bölge dahilinde bin 790 metrekare kilit taşı, 4 bin 186 metre karayolu bordürü ve 915 metre bahçe bordürü tamir ve yenileme çalışması gerçekleştirildi. Çerkezköy’de 20 daireli, 3 bin 150 metrekare kullanım alanı olan Emniyet Binası yaptık. 478 kişilik konferans salonu inşaat çalışmalarına başlandı ve kaba inşaatı tamamlandı. Bölgenin su ihtiyacının yüzey sularından karşılanabilmesi için Yoncalı Barajı uygulama projelerinin yapım çalışmalarına başlandı. 2. kısım enerji nakil hatlarının yer altına alınması kapsamında trafo binalarının giriş yürüme yolları yapıldı. Meslek Lisesi olarak hizmet verecek olan eski idari binanın tadilat çalışmaları yapıldı. Çevik Kuvvet tarafından kullanılacak olan eski İş-Kur Binası’nın tadilat işleri tamamlandı” açıklamalarında bulundu.
 

12 BİN 274 METRELİK HAT GÖRÜNTÜLENDİ

Altyapı çalışmalarından da bahseden Mehmet Özdoğan, “Yaklaşık 239 ton sıcak asfalt malzemesi kullanarak 3 asfalt kasis, 6 asfalt kasis yenileme yaptık. Bozulmaların olduğu yollarda onarım gerçekleştirdik. Kar yağışının yoğun olduğu günlerde kar küreme ve araç kurtarma çalışmaları esnasında 15 tır, 4 kamyon ve 1 panelvan kurtarıldı. 12 bin 274 metre altyapı hattında görüntüleme çalışması yaparak 23 saatlik video kaydı gerçekleştirdik. 158 metre altyapı hattı deplasesi ve 147 metre de altyapı hattı geçişi yaptık” dedi. 
 

1 MİLYON 164 BİN METREKARE ALAN AĞAÇLANDIRILDI

Bu süreçte toplam 193 yapı ruhsatı düzenlendiğini sözlerine ekleyen Özdoğan, “Bölgemizde son 3 yılda 727 bin 343 metrekare alanda yeni ve ek inşaat faaliyetine başlandı. Yeni yapılar için 9, ilave yapılar için 30 olmak üzere toplam 39 imar durumu hazırlandı. 142 harita ve pafta hazırlandı. Hali hazırı tamamlanan parsel oranı yüzde 98’e ulaştı. Bölgemizde 1. kısım doluluk oranı yüzde 96, 2. kısım doluluk oranı yüzde 66, toplam doluluk oranı ise yüzde 76’ya ulaştı. 1 milyon 164 bin metrekare alan ağaçlandırıldı” diye konuştu.  
 

23 MİLYON 167 BİN 482,70 TL KAR ELDE EDİLDİ

Mehmet Özdoğan’ın Faaliyet Raporu hakkında bilgilendirmede bulunmasının ardından 2012 Yılı Denetim Kurulu Raporu okundu. 2012 yılı Ocak ve Aralık ayları defter kayıt ve belgelerde aylık yapılan denetlemelere ve tutulan raporlara göre herhangi bir karar, fatura, belge eksikliğine rastlanmadığı ifade edildi. Defter ve belgelerin uygunluğuna karar verildiği açıklandı. Denetleme Kurulu Raporu’ndan sonra 2012 yılı Mali Müşavir Raporu okunurken, burada da yapılan denetlemeler sonucu 2012 yılı belge ve kayıtların yasalara uygun bir şekilde tutulduğu kaydedildi. Yapılan incelemelerde ÇOSB’nin 2012 yılında 23 milyon 167 bin 482,70 TL kar elde ettiği belirtildi.
 

TÜM MADDELER AYRI AYRI OYLANDI

11. ÇOSB Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde ise 2012 Yılı Bilanço ve Gelir Tablosu’nun okunmasına geçildi. Tüm maddeler için ayrı ayrı yapılan oylamalarda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporu, Yeminli Mali Müşavir Denetim Raporu ve 2012 yılı Bilanço, Gelir Tablosu oy birliği ile kabul edildi.
 

AİDAT ALMAYACAĞIZ

2013 yılı hizmet tarifesi ile ilgili bilgi veren Ömer Sarıoğlu, “İlk günden beri yönetim olarak üyelerimizden hizmet hakkı istemedik. Bugüne kadar böyle bir talebimiz olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Yalnızca Denetim Kurulu üyelerine ücret ödüyorduk. Bu ücret için de yüzde 8’lik bir artırım yapılmasını uygun gördük” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi. Sarıoğlu yeni dönemde üyelerden aidat da alınmayacağını ifade etti.
 

2013 TAHMİNİ BÜTÇESİ 564 MİLYON 548 BİN TL

ÇOSB 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde ise 2013 Yılı Tahmini Bütçesi görüşüldü. ÇOSB 2013 Yılı Tahmini Bütçesi’nin 564 milyon 548 bin 413,98 TL olarak hesaplandığını dile getiren ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, bütçenin 2011 tahmini bütçesine göre yaklaşık olarak yüzde 28 arttığını kaydetti. 2013 Yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edildi. 
 

YÖNETİM GÜVEN TAZELEDİ

ÇOSB 2013 yılı tahmini bütçesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Tek liste ile girilen seçimde Yönetim Kurulu’na Ömer Sarıoğlu, Mustafa Gürdal Adal, Mustafa Alpagut, Kazım Gamgam ve Selim Asael seçilirken, Denetim Kurulu’na ise Mehmet Savaş ve Taha Ülker seçildi. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine Eyüp Sözdinler, Yıldırım Ulkat, Ahmet Temiroğlu, Muharrem Yamaç, Saim Buyruk, Denetim Kurulu yedek üyeliğine de Ahmet Hamdi Ünlü ve Ulvi Eroğlu seçildi.
 

YÖNETİM KURULU YETKİLENDİRİLDİ

Toplantının diğer gündem maddelerinde ise OSB Uygulama Yönetmeliği’ni 35. Maddesi y bendi uyarınca arsa tahsis ve satış prensiplerinin belirlenmesi; elektrik, su ve doğalgaz satış bedelleri ile ilgili prensiplerin belirlenmesi ve tahsilatında gecikme halinde uygulanacak esasların belirlenmesi; OSB Uygulama Yönetmeliği’nin 35. Maddesi y bendinde belirtilen görevler dışında kalan yetki ve sorumluluğun Yönetim Kurulu’na devri konusunun müzakeresi; kredi alma ve ihtiyaç duyulması halinde bankalardan teminat mektubu alınması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi konuları görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 
 

HİÇBİR ŞEY VAAT ETMEDİM

Kongrenin dilek ve temenniler kısmında bir konuşma yapan Ömer Sarıoğlu, kongre üyelerinin kendilerine duymuş olduğu güvene layık olmaya çalışacaklarını dile getirdi. 5. kez Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildiğini dile getiren Ömer Sarıoğlu, “İlk seçimde bana ne vaat ettiğimi sormuşlardı. Ben de hiçbir şey vaat etmediğimi, yalnızca bölgemiz için elimden geleni yapacağımı söylemiştim. Bugün de herhangi bir vaadim yok. Bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

ÇERKEZKÖY KENDİNE YETEN BİR BÖLGEDİR

Amaçlarının ÇOSB’yi her türlü platformda bilinen bir bölge haline getirmek olduğunu ve bunu da tam anlamıyla başardıklarını söyleyen Ömer Sarıoğlu, “Bugün ÇOSB’yi tanımayan yok. Bakan bile ÇOSB’yi diğer sanayi bölgelerine örnek gösteriyor” dedi. Üyelerden bugüne kadar alınan aidat uygulamasının yeni dönemde kaldırıldığını belirten Sarıoğlu, “Bölge sanayicisinden artık aidat almayacağız. Çerkezköy kendine yeten bir bölgedir. Bu yönüyle de Türkiye’de aidat almayan tek OSB Çerkezköy’dür” ifadelerini kullandı.
 

ELEKTRİK YÜZDE 7,2 DAHA UCUZ

ÇOSB’nin Polat Renaissance Hotel’de gerçekleştirilen 4. Dayanışma Gecesi’nde bölge sanayicisine Nisan ayında elektriği yüzde 7 daha ucuza kullanacağına dair müjde veren Ömer Sarıoğlu, “Size bir müjdem daha var. AKSA Enerji ile yaptığımız protokol kapsamında sanayicimiz önümüzdeki 14 ay boyunca elektriği yüzde 7,2 oranında daha ucuza kullanacak” müjdesini verdi.
 

PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin faaliyette olduğunu ve bu yıl itibari ile birinci sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretim görmeye başladığını dile getiren Ömer Sarıoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığımız bizden en kısa süre içinde Teknik Meslek Lise yapmamızı istedi. Bu kapsamda proje çalışmalarımız tamamlandı. En kısa sürede temeli atarak yapım çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.  
 

PROJEYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYORUZ

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde arıtılmış suların Marmara Denizi’ne deşarjı ile ilgili gerekli adımların da atıldığını belirten Sarıoğlu, “Fabrikalarımız sularını arıtacak. Arıtılan sular Marmara Denizi’ne deşarj edilecek. Proje Tekirdağ Valiliğimiz öncülüğünde gerçekleştirilmektedir. ÇOSB olarak biz de projeye büyük katkı sağlıyoruz” dedi.
 

EKİM AYINDA FAALİYETE GEÇECEK

500 kişilik Konferans Salonu’nun 2013 Ekim Ayı’na kadar tamamlanarak hizmete sunulacağını da söyleyen Sarıoğlu, “Salonumuz yalnız ÇOSB’ye değil, tüm Çerkezköy’e hizmet verecektir. Ayrıca yeni hizmet binamızın üst katında 150 kişilik bir salonumuz da mevcuttur. Burada da eğitim seminerleri verilmektedir” diye konuştu.
 

100 BİN AĞAÇ DİKTİK

ÇOSB olarak çevreci bir OSB olduklarının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “2012 yılı içinde TUBİTAK’a sera gazımızı ölçtürdük. Kendileri bize 100 bin ağaç dikmemiz gerektiğini söyledi. Söyleneni yaptık ve 100 bin ağaç diktik. Bunun için gururluyuz” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10