Üretimin temel çarkı KOBİ’lerdir

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden, dünyada yaşanan ekonomik krizin etkisinin halen devam ettiğini belirterek “Ülkemiz açısından yüzde 2,2’lik büyüme rakamını küç

Tekirdağ 18.04.2013 20:32:00 0
Üretimin temel çarkı KOBİ’lerdir

 EKONOMİLERİ YOLUNA SOKAMADI

Özden, Avrupa Birliği’nin, finansal krizi ve krizle batan ülkelerin ekonomilerini yoluna sokamadığını ifade ederek “Güney Kıbrıs, Yunanistan, İspanya’nın krizdeki süreçleri açık ve net bir şekilde tüm dünya tarafından görülmekte ve bilinmektedir. Suriye’de, Afrika’da siyasi ve ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Buralar bizler için büyük pazarlar. Tüm bu olumsuzlukları düşündüğümüzde Türkiye’deki ekonominin gidişatını küçümsemek haksızlık olur. Türk iş adamları her şeye rağmen üretiyor, istihdam ediyor ve ihracat yapabiliyor” dedi.
 

DESTEK ARTTIRILMALI

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özdeni üretimin temel çarkının KOBİ’ler olduğunu vurguladı. KOBİ’lere iyi ve kaliteli üretime geçme aşamasında destek olunması gerektiğini ifade eden Özden “Şu anda büyük işletmeler finansa ulaşmada daha rahattırlar, uygun koşullarda kredi kullanabilmektedirler. Fakat KOBİ’ler için aynı durum söz konusu değildir. KOBİ’lerin finansa ulaşımında sıkıntılar yaşanmaktadır. KOBİ’lerimizin en büyük destekçisi KOSGEB’in kaynakları yetersizdir. Küçük işletmeler KOSGEB’den destek beklemektedirler” dedi. Özden, özellikle piyasada yaşanan resesyonun aşılmasında KOSGEB desteklerinin artırılması gerektiğini belirtti.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10