Ordu, tek başına muhalefete devam ediyor

Mustafa Ordu, dün saat 09.00’da bürosunda Çerkezköy Belediyesi’nin onaylanan faaliyet raporu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 18.04.2013 20:33:00 0
Ordu, tek başına muhalefete devam ediyor

 “İHALE KANUNUNA GÖRE SUÇTUR”

Çerkezköy Belediyesi’nin denetim komisyon raporunun vahim tespitler içerdiğini, buna rağmen meclis tarafından oy birliği ile kabul edilmesine anlam veremediğini belirten Mustafa Ordu “Maddeler arasında personel hizmet alım ihaleleri gözden geçirilmelidir. Bu ifadeden personel alım ihalelerinde sorun olduğu sonucu çıkmaktadır. İhalede nasıl bir usulsüzlük tespit edilmiştir? İhaleye fesat mı karıştırılmıştır? Komisyon ihalenin gözden geçirilme talebinin gerekçelerini açıklamalıdır. İkinci maddede ise ihale kanunu 22-d maddesine göre yapılan mal ve hizmet alımlarının doğrudan teminlerinde kanuni limit olan yüzde 10’un aşıldığı tespit edilmiştir. Bu tespit ihale kanununa göre açık bir suçtur. Konu idari ve adli makamların önüne geldiğinde; Yetkililere zimmet çıkarılacaktır” dedi.
 

“CİDDİ BİR SUÇLAMADIR”

Denetim komisyonu raporlarında fatura edilen malzemelerin birim miktarı, birim fiyatı ve kullanım yerlerinin belirtilmesi, alınan malzemenin kontrol edilmesinin istendiğini belirten Ordu “Komisyon bu madde ile denetlenen dosyalarda miktar fiyat ve kalite yönünden usulsüzlükler tespit etmiş olmalı ki böyle bir suçlama yapmıştır. Bu suçlama vahim bir suçlamadır. Belediye başkanının duymazdan ve görmezden gelmesiyle unutulacak bir suçlama değildir. Belediyenin faturasını ödeyerek satın aldığı malzemelerin gelip, gelmediğinden kullanılıp, kullanılmadığından şüphe mi duyulmaktadır? Komisyon üyeleri bu konuya açıklık getirmelidir. Çünkü Belediye yönetimine yöneltilmiş ve vahim sonuçları olacak çok ağır bir suçlamadır. Yapım işleri ihale dosyalarına yapım işinin uygulandığına dair fotoğraf konulması istenmektedir. Buradan yapım işlerinde yapıldığından emin olunmayan işler tespit edildiği, yapıldığının ispatı için fotoğraf konulması istendiği açıktır” dedi.
 

“BU DAVRANIŞIN MANTIĞI NEDİR?”

Denetim komisyonun bu tespitlere rağmen 2012 faaliyet raporunu tespitleri yapan komisyon üyelerinin de katılımıyla mecliste oy birliği ile kabul edildiğini anımsatan Ordu “Bu sonucu anlayabilmek ve anlatabilmek için güncel deyimle akil adam olmak gerekir herhalde. Çerkezköy ne kadar şanslı bir ilçe imiş ki bu akillerden belediye meclisimizde çokça olduğunu da öğrenmiş olduk. Denetim komisyonu bu kadar vahim usulsüzlükleri tespit ettikten sonra nasıl olur da 2012 faaliyet raporunu oy birliği ile onaylayarak belediye başkanını aklayabilir? Bu davranışın mantığı nedir” dedi.
 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Komisyon üyelerinin bu tespitlerden sonra gerekçelerini meclis üyelerine açıklayarak 2012 faaliyet raporuna red oyu vermeleri gerektiğini savunan Ordu “Ayrıca dosyalardaki delillere göre bazı dosyalar için bakanlıktan müfettiş istenmesi, bazı dosyalar için ise Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmaları beklenirdi. Ben önümüzdeki günlerde İç İşleri Bakanlığına ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak denetim raporunda yer alan konular ve sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını isteyeceğim” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10