Tekirdağ kalkınınca yerel medya da kazanacak

Tekirdağ Valiliği ve Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen Yerel Medya Semineri dün 10.00-19.00 saatleri arasında Ramada Otel’de yapıldı. Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü

Tekirdağ 18.04.2013 20:35:00 0
Tekirdağ kalkınınca yerel medya da kazanacak

 Çerkezköy Haber – Tekirdağ Valiliği ve Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şubesi tarafından Yerel Medya Semineri düzenlendi. Dün Ramada Otel’de gerçekleştirilen seminer, saat 10.00’da başladı. Seminerde konuşan Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, seminer tarihini belirlemeden önce yerel medyanın nasıl daha güzel hizmet verebileceği konusunda değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti. Canbey “Vali Ali Yerlikaya ile bir araya geldiğimizde, yerel medyanın ayakta kalabilmesi ve hizmetini daha kaliteli şekilde sunabilmesi konularını defalarca görüştük. Kalkınma ajansı ve KOSGEB le de konu hakkında görüşmelerimiz oldu.  Vali Ali Yerlikaya ile konuştuğumuz seminer konusunu netleştirerek nihayet bu gün gerçekleştirme imkânına sahip olduk. Seminerin yerel gazetecilerimize faydalı olacağına inanıyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

İLAN 3. KAYNAĞINIZ OLMALI

Yerel medya mensuplarına yönelik düzenlenen seminerde konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da, “Basın mensupları olarak gazeteciliği en güzel şekilde yapabilmenize yardımcı olacağına inandığımız için bu semineri düzenleme ihtiyacı hissettik. Durup dururken hiç kimsenin bize reklam vermeyeceğini sizler pekâlâ biliyorsunuz. Baba, ya da ağabey olarak çocuğa verdiğiniz harçlığı ancak yeni bir projesi varsa artırmaktasınız. Her geçen gün reklam boyutunun yükseleceğine inanıyoruz. Basın İlan Kurumu işlevini görürken sizlerde almış olduğunuzun daha fazlasını alabilmenin uğraşı içerisinde olmalısınız. İlanı üçüncü gelir olarak değerlendirerek, diğer kaynaklarınızı artırmanın icabına bakmalısınız. Bunu sağladığınız takdirde başarılı olmuşsunuz demektir” dedi.
 

YANLIŞLARA DUR DİYEBİLMELİSİNİZ

Ulusal yayın yapan basın kuruluşlarının yerel medya derecesinde Tekirdağ’ı bilemeyeceğini ifade eden Atalay “Bu bölgede yaşayan sizlersiniz. Dolayısıyla burada mevcut sorunları da en iyi sizler biliyorsunuzdur.  Bölgenin meseleleriyle dertlenen sizlersiniz.  Geleceği düşünen ve planlayanlarda yine sizlersiniz. Bu sıkıntılar karşısında standartların yükselmesini istiyorsunuzdur. Üniversite ve sanayimizin bir parçası olabilmeniz lazım. Bu ayakta kalabilmenizin bir şartıdır. Tekirdağ kalkınınca, yerel basın da haliyle kazanacaktır. Yerel basın büyük adımların atılmasına vesile olmalıdır. Bu adımların atılmasına vesile olurken diğer taraftan da yanlışlara dur diyebilmelidir” şeklinde konuştu.
 

REKLAM ALDIKÇA BÜYÜMELİSİNİZ

Gazetecilik yaptıkça reklam almanın ilk iş olarak ilke edinilmesi gerektiğini belirten Atalay “Yerel basının ayakta durabilmesi ancak almış olduğu reklamlarla mümkündür. Gazetecilik yaptıkça reklam almalısınız, reklam aldıkça da büyümelisiniz.  Bunun yolu ise her gün daha iyiye doğru gitmekten geçer. Bu sizin için olması gereken bir husustur” dedi.
 

GAZETE FAZLA TV YOK

Yerel Medya seminerinde konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da Tekirdağ’da medyanın güçlü bir cemiyeti olmasını düşündüklerini, bu konuda düşündüklerinin gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek “İlk aşama olarak iki ayrı cemiyetin birleşmesi bizleri memnun etti. Ülkemizde ulusal medyanın egemenliği söz konusudur. Bunun yanında yerel medyamızın günlük sıkıntılarını atlatabilme savaşı içerinde olduğunu görüyorum. Mevcut ilan pastasını bölüşebilme adına sayılarca gazete bir varlığı bir yerde yerel medyanın bir bütün halinde sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Adeta basit bir daire içinde kalmışız. Daha önce Valiliğin yapmış olduğu basın ilan kurumu görevini açılmış olan şubemizin yapmaya başlaması bizler açısından oldukça isabetli oldu. Bu Tekirdağ yerel basınına yapılabilecek hizmetlerin en güzeli oldu. Mart ayından sonra bütün ilçelerimizi kapsayacak bir hizmet anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 

KAYNAKLARI DEĞERLENDİRMELİSİNİZ

Tekirdağ’ın sanayi ve tarım kenti olmasının yerel medya açısından bir avantaj olduğunu belirten Vali Yerlikaya “Tekirdağ hem sanayi hem de tarım bakımından gelişmiş bir kent. Büyük ve küçükbaş olmak kaydıyla 300 bin hayvana sahip bir il. Ülkemiz genelinde ilk ona giren bir sanayiye sahibiz. 81 il arasında en fazla vergi ödeyen 9. İl. Ürettiği ile tükettiğini karşılayabilmekte dördüncü  İl konumundadır.  Bütün bu veriler bizler için büyük onurdur. Bütün bu özelliklere sahip olan Tekirdağ’da maalesef ki iş sahipleri reklamlarını ulusal medyaya veriyor. Kendi gazetelerimize baktığımızda bu oranın yüzde 1 şeklinde gerçekleştiğini görüyoruz. Bu yüzdenin yükseltilmesi konusunda siz gazete sahipleri gereken çalışmaları yapmak zorundasınız” diye konuştu. 
 

BİRLEŞMEYİ SAĞLAMALISINIZ

Tekirdağ’da gazete sayısını çok olmasına rağmen televizyon olmadığını belirten Yerlikaya “İlimize gelen bakanlar valilik, belediye ve ilgili olduğu birime giderek çalışmalarını bitiriyor. İlimizde televizyon kuruluşu olamaması nedeni ile bu gibi ziyaretler de yapılamıyor. Bu bizim için bir eksiklik. Kendi ayakları üzerinde duran bir yayın anlayışı henüz Tekirdağ’da tesis edilebilmiş değil. Güçlü olabilmek için öncelikle birbirimizi sevmek zorundayız. Ben hepinizi seviyorum. Sizin de birbirinizi sevmenizi istiyorum. Önce birbirinizi sevmelisiniz daha sonra da birleşerek güçlü yayın kuruluşlarını oluşturmalısınız. Övgüde mübalağa yapmamalısınız. Hata varsa bu hataları da mutlaka söylemek zorundasınız. 4. Kuvvet olduğunuzu unutmayın. Birleşerek bu gücü korumanız fevkalade mümkündür. Hep birlikte yerel medyayı güçlü ve sade yapmalıyız” dedi.
 

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi haber fotoğrafı konularında bilgiler verdi. Sevi, manşet için dakikalar süren toplantılar yapılmasına rağmen resim manşeti konusunda hassasiyet gösterilemediğini belirtti.  Toplantıda İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Yusuf Özkır da meslek ilkeleri, Ombudsmanlık, sansür, otosansür konularında yerel medya mensuplarına bilgiler aktardı. Seminerin ardından katılımcılara sertifikaları verildi. Gazeteci Şaban Kardeş ve Çerkezköy Haber Gazetesi muhabiri Sevay Kardeş’e de sertifikaları Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından verildi.
 
 
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10