Denizde can güveliği tedbirleri görüşüldü

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezinde Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım Başkanlığında, yaz sezonunda denize girilecek yerlerde ve plajlarda can güvenliğini

Tekirdağ 19.04.2013 19:49:00 0
Denizde can güveliği tedbirleri görüşüldü

 TESPİT KOMİSYONU OLUŞTURULACAK

Kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda "Denizlerde ve Plajlarda, Can ve Mal Güvenliğinin Sağlanması" sunumunun ardından, katılımcıların konuyla ilgili görüşleri alındı. Toplantıda konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, boğulma olaylarının yaşanmaması için gereken tüm tedbirlerin alınması, tehlikeli bölgelerin belirlenerek şamandıra çekilmesi ve uyarı levhaları asılması, gözetleme kuleleri inşa edilerek cankurtaran bulundurulmasının önemini ifade etti. Yıldırım “Oluşturacağımız “Tespit Komisyonu”nca Belediyeler, Kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi ve Köy Muhtarlıklarınca halkın denize girdiği yerlerde denetimler yapılacak ve raporlaştırılarak, eksiklikler için ilgili kurumlarca yaptırımlar uygulanacak” diye konuştu.
 

2012’DE 47 BOĞULMA VAKASI MEYDANA GELDİ

Toplantıda konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol ise “2012 yılı 112 Acil Sağlık İstasyonlarına intikal eden boğulma vaka sayısı 47’dir bunlardan 7’si olay yerinde ölümle sonuçlanmıştır. İl Özel İdaresi, Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Belediye Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içinde yapacağımız çalışmalarla boğulma vakalarının sayısını azaltmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 

KIYI KESİMLERİNDE BİLE BOĞULMA OLABİLİR

Toplantıda emniyet yetkilileri Tekirdağ’da kıyıların sığ olduğunu ve çok rüzgar aldığından dolayı dalgaların kıyı kesimlerde bile boğulmalara neden olabildiğini, dalga olduğunda vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardıklarında ise vatandaşların yanlış anlayarak bu duruma tepki gösterdiklerini ancak ardından boğulma vakalarının meydana geldiğini bu durumun önlenmesi için ise vatandaşlarımızın yetkililerin uyarılarını dikkate almalarının önemli olduğunu ifade etti.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10