Hedefte yine AK Parti vardı

Çerkezköy Belediye Binası önünde toplanarak basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları’nın hedefinde yine AK Parti Hükümeti vardı.

Çerkezköy 22.04.2013 01:57:00 0
Hedefte yine AK Parti vardı

 Çerkezköy Haber - CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Teşkilatı önceki gün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Binası önünde basın açıklaması yaptı.

 

ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ TEHLİKE ALTINDADIR

Basın açıklamasını CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan okudu. CHP Kadın Kolları öncelikle, son zamanlarda gündemde olan ve büyük tepki toplayan Sağlık Bakanlığı’nın T.C. kısaltmasını kaldırma girişimi konusuna dikkat çekti. T.C.’nin kaldırılma girişiminin AK Parti hükümet ile bdp tarafından hazırlanan yeni Anayasa’nın ön hazırlığı niteliğinde olduğunu iddia eden Şayka Çalışkan, “Hazırlanan yeni Anayasa ile ülkenin bölünmez bütünlüğü tehlike altındadır” dedi.
 

AK PARTİ CUMHURİYETİ HEDEF ALDI

AK Parti iktidarının, sistemli bir şekilde Cumhuriyeti hedef aldığını ileri süren Şayka Çalışkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık Sistemi’ni önermesinin de bunun bir göstergesi olduğunu iddia etti. Çanakkale’de Gelibolu Kaymakamlığı tarafından “Şehitlik alanlarında slogan atılmaması, resmi törenler haricinde Türk Bayrağı dışında bayrak taşınmaması” hakkında karar yayımlandığını söyleyen Çalışkan, “Siyasi İktidarın artık Türk Bayrağı’na da tahammülü kalmamıştır. Milyonlarca yurttaş bu gelişmelerden rahatsız fakat AK Parti iktidarı rahatsız değil” ifadelerini kullandı.  
 

NEDEN RAHATSIZLIK DUYUYORSUNUZ?

AK Parti Hükümeti’nin, içinde Atatürk, Türk, Cumhuriyet kelimelerinin geçtiği cümlelerden dahi rahatsızlık duyduğunu ileri süren Şayka Çalışkan, “Atatürk’ten, Türkiye’den, Türk ve Milli kelimelerinden neden rahatsızlık duyuyorsunuz?” diye sordu. Son zamanlarda Türkiye’de Atatürk’ün izlerini silme uğraşının ivme kazandığını ifade eden Çalışkan, “Trakya Üniversitesi web sitesinden Türk Bayrağı ve Atatürk’ü kaldırdı. Unutmamalıdırlar ki kraldan çok kralcı bu zihniyet yok olmaya mahkumdur” diye konuştu.
 

BU ÜLKE ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı’nda yaşananlara herkesin şahit olduğunu söyleyen Şayka Çalışkan, “Bu ülke Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir. İlelebet böyle kalacaktır. İktidar şark kurnazlığı peşindedir. Halkıyla, Cumhuriyetle kavgalı olan AK Parti iktidarının milli bayramlara dahi tahammülü yok” dedi. Cumhuriyeti kutlamanın izne tabi bir hale geldiğini kaydeden Şayka Çalışkan, “Halkın iradesine karşı koyamadılar, zincir vuramadılar. Atatürk sevgisiyle sokağa dökülen yüz binlerce yurttaşın üzerine biber gazı ve tazyikli su sıkıldı. Tüm bu yaşananlar AK Parti iktidarının halkına zulüm uygulamaktan çekinmediğini bir kez daha ortaya koydu” dedi.
 

DUR DEMEK BİZİM ELİMİZDE

AK Parti hükümetinin dikta yönetim uyguladığını iddia eden CHP Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, “Buna dur demek bizim elimizdedir. Ülkemizin CHP’ye çok ama çok ihtiyacı vardır” dedi. İktidarın yolunun yerelden geçtiğine işaret eden Çalışkan, “Tabelalardan T.C.’yi kaldırabilirler ama milletin yüreğinden kaldırmaya kimsenin gücü yetmez” dedi ve CHP olarak bu tür sinsi planlara asla izin vermeyeceklerini belirtti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10