Naaş-ı Muhteremler 3 Mayıs’ta sahnelenecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan ‘Naaş-ı Muhteremler’ isimli tiyatro oyunu 3 Mayıs’ta Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenecek.

Çerkezköy 23.04.2013 06:16:00 0
Naaş-ı Muhteremler 3 Mayıs’ta sahnelenecek

 TİYATROYU ANLATTILAR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde okul müdürü Mustafa Türk, tiyatro kulübü öğretmenleri Fikret Puza ve Ümit Akagündüz basın açıklaması düzenleyerek 3 Mayıs Cuma günü Halk Eğitimi Merkezi’nde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından sahnelenecek “Naaş-ı Muhteremler” tiyatro oyunu hakkında bilgilendirmede bulundular.
 

“OYUN İKİ PERDELİK”

Tayfur Türkili’nin yazdığı “Naaş-ı Muhteremler” tiyatro oyunun iki perdelik olduğunu belirten Tiyatro Kulübü öğretmenlerinden Fikret Puza “Tayfur Türkilil’nin yazdığı tiyatroyu ben ve öğretmen arkadaşlarımızdan Ümit Akagündüz yönetecek. İki perdelik tiyatro oyununun biletleri de bitti. Geçen yıl yaptığımız tiyatro oyununda bilet satışlarından dolayı sıkıntılarımız vardı ancak bu yıl ilgi daha yoğun oldu” dedi.
 

“15 ÖĞRENCİMİZ YER ALIYOR”

Bu gibi tiyatroları öğrencileri teşvik etmek için yaptıklarını belirten Puza “Bu yıl tiyatro kulübü öğrencilerimizin bazıları mezun olacaklar. Gelecek yıl okulumuza devam edecek öğrenciler için bir üst sınıflarımızın yer aldığı tiyatroya teşvik olacaktır. Tiyatroda provalarımız devam ediyor. 10 aylık çalışmanın semeresini 3 Mayıs Cuma günü Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 20.00’da göreceğiz. Toplam 15 öğrencimiz bu tiyatro oyunu için müthiş bir enerji sergiliyorlar. Daha önce “Töre” ve “ Boyacı” oyunlarını sahnelemiştik. Bu yıl ise ‘Naaş-ı Muhteremler’ tiyatrosu ile devam edeceğiz. Seneye bu tiyatroları bölgesele yaymayı düşünüyoruz. Tiyatro oyununda emekli bir büyükelçinin evinde geçen olayları anlatıyor. Komedi oyununun büyük bir ilgi ile izleneceğini umuyoruz” dedi.
 

“ÖĞRENCİLERİ MOTİVE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi olarak bin 500 kişilik okullarında konsantrasyon sorunu olan öğrencileri sanatsal ve sportif oyunlarla tutmaya çalıştıklarını ifade eden Puza “Böyle öğrencilerimizi ilgi alanlarına yönlendirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Öğrencileri ders haricinde sosyal aktivitelere motive etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 

“KÜLTÜREL AÇIDAN HEDEFLERİMİZ VAR”

Okul olarak sosyal aktivitelere her zaman emek verdiklerini belirten Okul Müdürü Mustafa Türk de “Biz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi olarak yerel bazdan çıkmaya çalıştık. Artık genele bakıyoruz. Okul olarak bir işin istenirse azmedilir ise her şeyin nasıl başarılacağını göstermeye çalışıyoruz. Biz zaten sportif anlamda okul olarak başarımızı ortaya koyduk. Bundan sonra ise kültürel açıdan büyük hedefler peşindeyiz. Bu gibi tiyatrolarımız artık Çerkezköy’de kalmayacak ve Türkiye geneline yayılacak. Birkaç Belediye ile görüşüp turne yapacağız. Öğrencilerimize bu hazzı yaşatmak istiyoruz” dedi.
 

TİYATRODA KİMLER ROL ALACAK?

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Tiyatro Grubu’nun oynayacağı ‘Naaş-ı Muhteremler’ tiyatro oyunuda Meryem Hacıoğlu, Ramazan Yıldırım, Zekeriya Arıcı, Berkay Duran, Berkan Yılmaz, Gizem Selin Ertürk, Bahadır Büyükcambaz, Halime Hasbal, Cihat Eker, Nurullah Akkaya, Hikmet Demirel, Kubilay Gürsoy, Yusuf Can Kılıçlar, Emrah Aslantepe, Ertuğu Güveniş rol alırken, Ses’te Atakan Şen, Sahne Amiri Sema Doğan ve Işık’ta ise Mehmet İlker Gül rol alacak.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10