Ev hanımları meslek sahibi oluyor

Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırmak amacıyla düzenlenen toplamda 552 saatlik ‘Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri’ kursu sona erdi. 22 kişinin başvuru yaptığÄ

Çerkezköy 23.04.2013 06:28:00 0
Ev hanımları meslek sahibi oluyor

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Çerkezköylü ev hanımlarına yönelik düzenlenen ‘Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri’ kursu sona erdi.

 

552 SAAT EĞİTİM GÖRDÜLER

Çerkezköylü ev hanımlarının saç şekillendirme ve bakımına ilişkin işlemleri, estetik yorum katarak yapma bilgi ve becerisine sahip olmaları kapsamında düzenlenen Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri’ kursu önceki gün sona erdi. Çerkezköylü ev hanımları, toplamda 552 saat olan kurs kapsamında hafta içi her gün Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi’nde Kurs Eğitmeni Melek Turgut öncülüğünde eğitim gördüler.
 

12 KATILIMCI SERTİFİKA ALDI

Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri’ kursuna başlangıçta 22 ev hanımı başvuruda bulundu. Fakat 22 ev hanımından 10’u çeşitli nedenlerle ya kursa hiç başlayamadı ya da kursu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bu nedenle 22 başvuru ile başlayan kurs ancak 12 kişi ile tamamlanabildi. Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri’ kursunu başarıyla tamamlayan 12 kişi Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikası almaya hak kazandı.
 

AMACIMIZ EV HANIMLARINA MESLEKİ BECERİ KAZANDIRMAK

‘Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri’ kursunun amacının çalışmayan ev hanımlarının mesleki beceri kazanmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, “Ev hanımlarının kendi ihtiyaçlarını karşılamalarına, uzun vadede kendilerine bir iş yeri kurup iş hayatına atılmalarına katkı sağlayacak bir kurs düzenledik” dedi.
 

BAŞARILI OLACAKLARINDAN ŞÜPHEM YOK

Uzun ve verimli bir kurs dönemi geçirdiklerini ifade eden Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, “Kursu başarıyla bitiren Çerkezköylü ev hanımlarımızın, bundan sonraki yaşamlarında başarılı olacaklarından şüphem yok” dedi. Kursa olan talebin de kendilerini memnun ettiğini söyleyen Vedat Canmemiş, talebin bundan sonraki yıllarda daha da artmasını beklediklerini sözlerine ekledi. Canmemiş, konuşmasının ardından Kurs Eğitmeni Melek Turgut ile birlikte kursu başarıyla tamamlayan ev hanımlarına Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını takdim etti.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10