İsrafı önleme kampanyası devam ediyor

Başbakanlık tarafından Resmi Gazetede yayımlanan 2 Nisan 2013 tarih ve 28606 sayılı Genelgesi ile başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”nın yıl sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Tekirdağ 24.04.2013 00:16:00 0
İsrafı önleme kampanyası devam ediyor

 YILDA 2.1 MİLYAR EKMEK İSRAF EDİLİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, “Toplumumuzun nimet bildiği, zengin yoksul ayrımı olmaksızın her sofrada bulunan ve kutsal bir değer atfettiği ekmekle ilgili üretim, tüketim, israf ve tüketici alışkanlıkları konularında TMO ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2012 yılında yapılan araştırmada ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği sonucu ortaya çıkmıştır. Söz konusu ekmek israfının bugünkü parasal karşılığı 1,5 milyar TL olup, un ihracatından elde ettiğimiz bir yıllık gelire eşdeğerdir. Ekmek israfının yüzde 51,4 adedi fırınlarda, yüzde 37,9 adedi hanelerde, yüzde 10,7 adedi personel ve öğrenci yemekhaneleri, lokanta ve otellerde yapıldığı araştırma sonuçlarındandır” dedi.
 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Yetkililer, Tekirdağ’da ekmek israfı konusunda duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemlerle saklanması, bayat ve ihtiyaç fazlası ekmeğin yine gıda olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla toplumun temelini oluşturan kadınların rolü dikkate alınarak “bayat ekmekle yapılan yemek” adlı yemek ve tatlı yarışması düzenleneceğini belirtti. Yarışma sonucunda dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceğini söyleyen yetkililer, yarışmanın tüm Tekirdağ halkına duyurulmasının planlandığını ifade etti. Yarışmaya katılmak isteyenlerin en son 10 Mayıs’a kadar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtildi.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10