Meslek seçme seminerleri düzenleniyor

Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerine meslek seçimlerinde yardımcı olmak amacıyla bir proje hayata geçirdi. Çalışma ve İş Kurumu Çerkez

Çerkezköy 24.04.2013 19:25:00 0
Meslek seçme seminerleri düzenleniyor

 Çerkezköy Haber - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında,  İş -Kur Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürlüğü, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerinin meslek edinmelerine yardımcı olmak amacıyla bir çalışma başlattı.

 

BÜTÜN OKULLARDA DÜZENLENECEK

Bu çalışma ile meslek edinmek isteyen ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerine seminerler veriliyor. Seminerler,  iki kişiden oluşan dokuz grup tarafından son sınıf öğrencileri ile buluşturuluyor.  Çerkezköy ve civarında bulunan okulların tamamında verilecek olan seminerler; Meslek Seçimi, meslek seçiminin önemi, mesleklerin tanıtımı, meslek danışmanlığı hizmetlerinden nasıl yararlanılabileceği, sınav stresi, iş görüşmesine en iyi şekilde hazırlanmak, başvuru mektubu hazırlanması ve işveren beklentileri gibi konuları kapsıyor.
 

SARAY VE ÇERKEZKÖY’DE TAMAMLANDI

Proje kapsamında Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi, görev alanına giren Çerkezköy ve Saray ilçelerinde bütün ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerine nisan ayı boyunca seminerler verdi. İş ve Meslek danışmanları Ebru Alemdağ ve Hasan Kahraman tarafından verilen meslek edinme seminerlerine ilgi yoğun olurken, mayıs ayında diğer okullarda seminerlerin verilmesine devam edileceği belirtildi.
 

GENEL MÜDÜRLÜKÇE HAZIRLANDI

İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Ercan Sözen projenin, gençlerin doğru iş ve meslek seçimlerine destek olmak amacıyla yürütüldüğünü ifade ederek, “Bu konuda kullanılan en önemli yöntemler, mesleki beceri ve yetenekleri ölçen test ve bataryalar ile mesleki rehberlik dokümanlarıdır” dedi. Ercan Sözen,  söz konusu dokümanların Türkiye İş Kurumu genel Müdürlüğünce hazırlandığını ve danışmanlar tarafından mesleki rehberlik faaliyetlerinde kullanıma sunulduğunu bildirdi.
 

GERÇEKÇİ KARARLAR VERİLMELİ

Mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin velilerinin ve öğretmenlerinin bilgi ve ilgi düzeyini artırmak ile farkındalıklarının sağlanması kapsamında, kişilerin kendini tanımasına imkân tanıyan seminerlerin birçok alanda faydalar sağladığına işaret eden Sözen “Son sınıf öğrencilerinin meslek ve çalışma hayatı ile ilgili bilgi eksikliklerinin giderilerek, meslek seçimlerinde doğru ve gerçekçi kararlara ulaşmalarına yardımcı olacak danışmanlık süreçlerinde kullanılmak üzere genel müdürlüğümüz tarafından Meslek Seçimine Destek dergisi çıkartılmıştır.Ayrıca konu hakkında bilgi edinmek isteyenlerin www.iskur.gov.tr adresinden bilgi almaları mümkündür” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10