Biz bu yola kazanmak için çıktık

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesinden uyuşmazlık çıkmasının ardından Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi dün üçüncü kez eyleme gitti

Çerkezköy 24.04.2013 19:25:00 0
Biz bu yola kazanmak için çıktık

 MESS’E SESLENDİLER

Dün saat 16.30’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda üçüncü kez eylem yapan Türk Metal Sendikası üyeleri, kendilerine MESS tarafından önerilen iyileştirme oranlarını protesto ettiler. Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler ve sendika çalışanları, geri adım atması için MESS’e seslendi.
 

BU ÇARKLAR BİZİM ALIN TERİMİZLE DÖNDÜ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaklaşık beş bin üyeye seslenen Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “Metal işkolu, Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en zengin işkoludur. Metal işkolunda Türkiye’nin devleri var. En büyük kuruluşlar, en fazla kazananlar bizim işkolumuzda, bu fabrikalar bizim emeğimizle büyüdü. Bu çarklar bizim alın terimizle döndü. O bacalar, bizim mesaimizle tüttü. O fabrikalar bizim evladımız gibi oldu. Bizim ellerimizde büyüdü. Onların başarısıyla gururlandık ve mutlu olduk. İhracatta şampiyon oldular, kazandılar. Satışlarda şampiyon oldular kazandılar. En fazla karda şampiyon oldular kazandılar. Şampiyonluk ödülleri hep onların oldu, hep kazandılar” diye konuştu.
 

“BİZ ADALETLİ BİR TERAZİ İSTİYORUZ”

“Biz çalıştık, biz ürettik, biz kazandırdık, şimdi de kazanacağız” diyerek konuşmasını sürdüren Koçak “Bunun lamı cimi yok. Bizler kazanacağız. İnsanı insan yapan, içindeki adalet duygusudur. Adalet eşitlik demektir. Hakkın hakça teslimi demektir. Adalet terazisi, insaflıdır. Ama bizim işkolumuzda yanlış tartan bir terazi var. Bu terazi, patronların terazisidir. Patronların terazisi yalan, patronların terazisi yanlış, terazi eksik tartıyor, terazi yanlış tartıyor, hakkımızı, hukukumuzu, ‘hakça’ tartmıyor, tartı adaletsiz, tartan adaletsizdir. Emeğimizi doğru tartmıyor. Ekmeğimizin gramajından kaçırıyor. Biz, böyle bir teraziyi kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” dedi.
 

“MACERA ARAMIYORUZ”

Macera aramadıklarını söyleyen Koçak “Biz eylem yapıyorsak, patronlar başlarını elleri arasına alıp ‘neden acaba?” diye düşünecekler. Biz son noktaya kadar sabrederiz. Selametle çıkmayı da biliriz. 1990’da biz bunu ispat ettik, gerekirse, yine, yeniden ispat ederiz” ifadesini kullandı. 4 Mart’tan beri meydanlarda olduklarını anımsatan Koçak “Fabrikalarda, işyerlerinde haklılığımızı haykırıyoruz. Biz meydanlara çıktık. Laf olsun diye değil, hakkımızı aramak için çıktık. Onlar bizi duyana kadar, onlar bizi anlayana kadar, haklılığımızı kabul edene kadar demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

“BU PATRONLARIN AYIBIDIR”

İşin olmadığı yerde aşın da olamayacağını ifade eden Koçak “Biz kararlıyız, Bu kararlılığımızdan dönmeyeceğiz. Bizler 45-50 gündür meydanlardaysak, eylem yapıyorsak, protesto ediyorsak, bu patronların ayıbıdır. Bu ayıbın adı katılıktır, Bu ayıbın adı dayatmacılıktır. Ya bu ayıba bir son verecekler yada bu ayıbın faturasına katlanacaklar. Çünkü biz bu yola pazara değil mezara kadar çıktık” dedi.
 

“BİZ BU YOLA KAZANMAK İÇİN ÇIKTIK”

Koçak “Bizler metal işçileriyiz. Ankara’da, İstanbul’da, Bursa’da, İzmir’de, Manisa’da ve Eskişehir’deyiz. Otomotivdeyiz, beyaz eşyadayız ve demir çelikteyiz. Biz bir yerde değil, her yerdeyiz. Her yerde hep beraber, hep birlikteyiz. Kararlıkla birleşecek, inançla bütünleşecek dayanışma ile güçleneceğiz” dedi. Koçak’ın konuşmasının ardından sloganlar atan yaklaşık 2 bin işçi, olaysız bir şekilde dağıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10