Çanakkale ruhu Çerkezköy’de yeşerecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 16.00’da makamında yaptığı açıklamada, “1915 Çanakkale’den 2013 Çerkezköy’e adlı proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çerkezköy 26.04.2013 18:37:00 0
Çanakkale ruhu Çerkezköy’de yeşerecek

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 6–15 Mayıs tarihleri arasında Kapalı Spor Salonu’nda Çerkezköylülerle buluşacak olan ‘Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi’ne tüm vatandaşları davet etti.

 

ÜLKEYİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞIYOR

Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale Bölgesi’nin en çok ziyaret edilen Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi’nin Çerkezköylüler ile buluşacağını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Müzemiz, Çanakkale’den Anadolu’ya adlı proje kapsamında, Çanakkale Şehitlikleri’ne gidemeyen, gitse bile gerekli anlatım ve bilgiden yoksun kalan, başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlar için ülkeyi karış karış dolaşıyor.” dedi.
 

AMAÇ ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATMAK

Türkiye’nin ve dünyanın tek gezici müzesi olma özelliği taşıyan Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi’nin özel olarak Çerkezköy’e geleceğini belirten Ali Ertem, proje çerçevesinde milli birlik ve beraberlik duygusunun temeli olan Çanakkale ruhunun yaşatılması ve yeni nesillere anlatılarak bu ruhun canlı tutulmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.
 

10 GÜN BOYUNCA SERGİLENECEK

Çerkezköylülerin bu süreç içerisinde destansı tarihi ile buluşacağına dikkat çeken Ali Ertem, müzenin üç yıldan buyana Türkiye’nin 100’ü aşkın belediyesinde, özel kurum ve kuruluşlarında kültür ve sosyal etkinlik programları çerçevesinde sergilendiğini dile getirdi. Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi’nin gittiği her yerde büyük ses getirdiğini söyleyen Başkan Ertem, bu sene de Çerkezköy Belediyesi katkılarıyla 6-15 Mayıs tarihlerinde 09.00-19.30 saatleri arasında Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda vatandaşlarla buluşacağını belirtti. 
 

SERGİDE 4 BİN MATERYAL YER ALIYOR

Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi’nde toplam 4 bin adet Çanakkale görselinin sergileneceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Ertem, “Proje kapsamında ilçemizdeki tüm öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda sergilenecek olan müzeye davet ediyorum” dedi. 
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10