Süper Lig’de sezonun enleri

Tekirdağ Süper Amatör Lig oynanan 18 karşılaşmanın ardından tamamlandı. Çorlu Gençlerbirliğispor’un şampiyon olarak tamamladığı ligde temsilcilerimizden Veliköyspor sezonu 28 puanla dördüncü

28.04.2013 11:23:00 0
Süper Lig’de sezonun enleri

 Çerkezköy Haber - Süper Amatör Lig 2012-2013 sezonu oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Çorlu Belediyespor 37 puanla şampiyon olurken, temsilcilerimiz istediği başarıyı elde edemedi.

 

GENÇLERBİRLİĞİ ŞAMPİYON OLDU

18 Kasım’da ilk haftası başlayan Veliköyspor, Şarköyspor, Marmaracıkspor, Çorlu Sanayispor, Velimeşe Belediyespor, Çorlu Gençlerbirliğispor, Ulaş Belediyespor, Muratlı Belediyespor, Sitespor ve Çorluspor’un mücadele verdiği Süper Amatör Lig’de hem zirve hem de kıyasıya bir kümede kalma mücadelesi yaşandı. Oynanan 18.haftalık lig maratonun ardından Çorlu Gençlerbirliğispor 37 puan ile ligi şampiyon olarak kapatırken, Velimeşe Belediyespor 32 puanla ikinci sırada kaldı. Muratlı Belediyespor’un 31 puanla üçüncü olduğu ligde temsilcilerimizden Veliköyspor ise 28 puanla dördüncü oldu. Ligde Marmaracıkspor 24 puanla beşinci, Şarköyspor 23 puanla altıncı, Çorluspor 19 puanla yedinci, Çorlu Sanayispor ise 18 puanla sekizinci oldu. Son hafta karşılaşmasında Şarköyspor’u mağlup etmesine rağmen temsilcimiz Sitespor ve 16 puanda kalan Ulaş Belediyespor ise ligden düşen ekipler oldular.
 

VELİKÖYSPOR 9 GALİBİYET ELDE ETTİ

Süper Amatör Ligde Çorlu Gençlerbirliğispor 11 galibiyet ile en çok galip gelen ekip olurken, Muratlı Belediyespor 9,Veliköyspor ile Velimeşe Belediyespor ise sekizer galibiyet aldılar. Marmaracıkspor 7,Şarköyspor 6, Çorluspor ve Sitespor ise beşer galibiyet aldılar. Ligin en az galibiyet alan ekipleri ise Ulaş Belediyespor ile Çorlu Sanayispor üçer galibiyet aldılar. Sitespor ligde beş galibiyet almasına rağmen düştü.
 

SİTESPOR EN ÇOK YENİLGİ ALAN TAKIM

Sezon boyunca en çok mağlubiyet alan takım ise  11 mağlubiyet ile temsilcimiz Sitespor oldu. Sitespor’u 9 mağlubiyet ile Çorluspor izlerken, Ulaş Belediyespor ile Marmaracıkspor 8’er mağlubiyet Şarköyspor yedi, Veliköyspor ile Çorlu Sanayispor ise altışar mağlubiyet aldılar. Sezonun en az mağlubiyet alan ekibi ise iki mağlubiyet ile Velimeşe Belediyespor oldu.
 

ÇORLU SANAYİSPOR 9 KEZ BERABERLİK ALDI

Çorlu Sanayispor’un 9 beraberlik ile en fazla beraberlik alan takım olduğu sezon boyunca Velimeşe Belediyespor ise sekiz beraberlik aldı. Ulaş Belediyespor’un yedi beraberlik aldığı sezonda Şarköyspor beş, Çorluspor, Çorlu Gençlerbirliğispor, Veliköyspor ve Muratlı Belediyespor ise dörder beraberlik aldı. Marmaracıkspor’un üç beraberlik aldığı 2012-2013 sezonunda temsilcimiz Sitespor ise iki beraberlik ile en az berabere kalan takım oldu.
 

SİTESPOR EN AZ GOL ATAN TAKIM

2012-2013 Futbol sezonunda ligin en golcü ekibi ise 35 golle Muratlı Belediyespor olurken, Muratlı  Belediyespor maç başına ise 1.9 gol ortalaması ile oynadı. Gol sayısında Muratlı Belediyespor’u 32 golle şampiyon Çorlu Gençlerbirliğispor ve 31 golle Velimeşe Belediyespor izledi. Ligde Marmaracıkspor 28, Veliköyspor ile Şarköyspor 27’şer gol ve Çorluspor ise 26 gol kaydetti.Ligde en az gol atan takımlar ise 19’şar golle Çorlu Sanayispor ile ligden düşen temsilcimiz Sitespor 18 gol kaydetti.
Ligde 18 haftalık maratonun ardından kalesinde en az gol gören ekip ise 16 golle Velimeşe Belediyespor oldu. Velimeşe Belediyespor maç başına kalesinde 0.88 gol yüzdesi tutturdu. Velimeşe Belediyespor’u 19 golle Çorlu Gençlerbirliğispor, 21 golle ile Çorlu Sanayispor izledi. Ligde Muratlı Belediyespor 23, Veliköyspor 27, Şarköyspor ve Çorluspor ise kalesinde 28’şer gol gördü. Sitespor’un 33 gol gördüğü sezonda en fazla golü kalesinde ise Marmaracıkspor 37 golle gördü.
 

EN FARKLI SKORLAR 5-0

Ligde en farklı galibiyeti ise ligin 6.haftasında Çorluspor’u evinde 5-0 mağlup eden Muratlı Belediyespor, ligin onuncu haftasında evinde Çorlu Gençlerbirliğispor’u 5-0 ile geçen Velimeşe Belediyespor ve Sitespor’u 13.hafta karşılaşmasında deplasmanda 5-0’lık skor ile mağlup eden Velimeşe Belediyespor elde etti. Ligde en gollü karşılaşma 5.haftada Veliköyspor Marmaracıkspor(5-3) ve 7.haftada oynanan Çorluspor Marmaracıkspor(4-5) arasında oynandı.
 

26 KARŞILAŞMA BERABERE SONUÇLANDI

Ligde oynanan 90 karşılaşmanın 33’ünü ev sahibi ekipler kazanırken, 31 karşılaşmadan da ise deplasman takımları galibiyet ile ayrıldı. 26 karşılaşma da beraberlik ile sonuçlandı. 26 beraberlik arasında 14 karşılaşma (1-1), sekiz karşılaşma (0-0) sona ererken, 4 karşılaşma ise (2-2)’lik skor ile sonuçlandı.
 

14.7 GOL ORTALAMASI TUTTURULDU

Hafta başına 14.7 gol ortalaması ile oynanan ligde en çok gol 19 golle ligin dördüncü ve yedinci haftalarında atıldı. Ligin sekizinci haftasında 18, altıncı, onbirinci, on dördüncü haftalarda ise 17’şer gol kaydedildi. Gol yönünden en kısır geçen hafta ise on bir gol ile ligin on yedinci haftası oldu. Ligin dokuzuncu ve on altıncı hafta karşılaşmalarında ise fileler 12’şer kez havalandırıldı. Ligde 18 haftada ise toplam 265 gol kaydedildi.
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10